joi, mai 26, 2022

Deși colesterolul ridicat este cunoscut pentru lipsa simptomelor, un expert a împărtășit semnele de avertizare care ar putea apărea în corpul tău. Este esențial să-ți scoți nivelurile din zona roșie pentru a evita probleme, de la un atac de cord până la un accident vascular cerebral.

Deși nu tot colesterolul este rău pentru organismul tău, tipul cunoscut sub numele de LDL te poate expune la un risc mai mare de a avea alte probleme de sănătate. De aceea este important să vă mențineți nivelurile sub control. Monika Wassermann, care este director medical la Olio Lusso, a împărtășit semnele care ar putea ajuta la identificarea acesteia.

Te-ar mai interesa: Dieta keto: 5 alimente SĂNĂTOASE care ar putea împ...

Wassermann a spus: „În general, nivelurile ridicate de colesterol nu au semne sau simptome specifice. Este necesar un test de sânge pentru a identifica nivelurile ridicate de colesterol.”

Datorită acestei lipse de simptome, starea de sănătate este adesea numită tăcută.Din fericire, expertul a enumerat semnele de avertizare care ar putea ajuta la identificarea „colesterolului în exces” din organism.

Ea a continuat: „Iată câteva avertismente la care vă recomand să fiți atenți, deoarece ar putea indica cantități în exces de colesterol în organism.

Un semn vă poate apărea în picioare și picioare, prezentând ca amorțeală.

Te-ar mai interesa: Pfizer va vinde toate medicamentele sale brevetate...

Acest lucru semnalează că formarea plăcii s-a dezvoltat în artere și alte vase de sânge”.

Alte probleme care semnalează formarea plăcii pot fi: unghiile palide, cazurile de accident vascular cerebral și infarct miocardic.

„Vă sfătuiesc cu tărie să căutați imediat ajutor medical dacă aveți oricare dintre simptomele de mai sus”, a recomandat ea.

Chiar dacă aceste semne de avertizare pot indica un nivel ridicat de colesterol, cel mai sigur mod de a afla care sunt nivelurile tale rămâne să faci un test de sânge.

Te-ar mai interesa: Măsurarea glicemiei, primul pas în depistarea la t...

Medicul dumneavoastră poate fie să vă ia o probă de sânge din braț, fie să vă facă un test de înțepare cu degetul, transmite NHS.

Odată ce obțineți confirmarea nivelului ridicat de colesterol, un medic va determina cel mai bun curs de tratament.

Din fericire, puteți face multe pentru a vă reduce nivelul, de la modificări ale stilului de viață la medicamente.

De exemplu, dieta de scădere a colesterolului se concentrează pe reducerea consumului de alimente grase bogate în grăsimi saturate.

Te-ar mai interesa: Studiu: Testele genetice pot reduce riscul afecțiu...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private