sâmbătă, iulie 2, 2022

Colesterolul ridicat poate crește riscul de probleme grave de sănătate, de la probleme cardiace la accidente vasculare cerebrale. Deși afecțiunea nu provoacă în general multe semne de avertizare, un expert a împărtășit un indicator al nivelurilor ridicate care pot fi observate în unghii și degetele de la picioare.

Deși nu tot colesterolul este dăunător, cel cunoscut sub numele de „rău” este ceea ce vă expune un risc mai mare de probleme de sănătate. „Nivelurile ridicate de colesterol rău pot duce la apariția plăcii, o afecțiune care provoacă blocarea vaselor de sânge, în special a arterelor”, a spus Monika Wassermann, director medical la Olio Lusso.

Te-ar mai interesa: Avertismentul unui medic: Nu vă autodiagnosticați!...

Odată ce vasele  de sânge devin blocate și înguste, alimentarea cu sânge și oxigen în inimă și creier  va fi, de asemenea, afectată.

Acest lucru poate duce apoi la cheaguri de sânge, accidente vasculare cerebrale sau atacuri de cord, a explicat doamna Wassermann.

Cu toate acestea, acestea nu sunt singurele probleme de sănătate declanșate de colesterolul ridicat.

Acumularea de substanță grasă poate provoca, de asemenea, o afecțiune cunoscută sub numele de boală arterială periferică (PAD). Dar acest lucru nu se întâmplă fără ca organismul tău să dea un semnal de alarma.

Te-ar mai interesa: VIDEO șocant. Momentul în care o turistă este omor...

Colesterol

O modalitate de a detecta această afecțiune este să vă uitați la unghii și degetele de la picioare, a spus doamna Wassermann.

Ea a spus că semnul revelator al PAD include o nuanță palidă în aceste zone.

Ea a spus: „PAD, care se caracterizează prin depunerea de grăsimi pe vasele de sânge, inhibă o circulație lină a nutrienților esențiali și a sângelui, rezultând unghii sau degete palide.”

Te-ar mai interesa: Cele trei simptome ale unui atac cerebral. 1 din 5...

Expertul a enumerat și alte semne însoțitoare care pot fi un indiciu. Ea a continuat: „Când observi că unghiile tale de la picioare durează mai mult să crească și au un aspect fragil, poate fi un simptom de avertizare timpurie a colesterolului ridicat.

Încercați să căutați alte semne însoțitoare, cum ar fi senzații de arsură la picioare, piele palidă, reducerea mușchilor picioarelor, răni cu vindecare lentă, amorțeală, uscăciune și roșeață pe degete sau picioare.”

Te-ar mai interesa: Cod galben și portocaliu de ploi și vijelii în jum...

Potrivit NHS, alte simptome ale PAD includ:

  • Creșterea părului pe degete și pe picioare
  • Ulcere (răni deschise) pe degete și picioare, care nu se vindecă
  • Piele strălucitoare
  • La bărbați, disfuncția erectilă.

Serviciul de sănătate observă că nuanța palidă nu este singura culoare care poate fi observată în picioare, deoarece pielea s-ar putea de asemenea să devină albastră.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private