vineri, iunie 9, 2023

Colesterolul MARE este unul dintre principalii precursori ai infarctului miocardic și accidentului vascular cerebral, care provoacă mii de vieți anual. Dar, din păcate, afecțiunea trece adesea neobservată din cauza absenței simptomelor. Trei culori în ochi, totuși, ar putea fi un indiciu că nivelurile au fost ridicate pentru o perioadă.

Colesterolul crescut este o afecțiune pernicioasă caracterizată prin niveluri anormal de ridicate de molecule de grăsime în sânge. Lipidele sunt transportate în sânge de proteine, care se depun treptat pe pereții arteriali. Vasele care duc la ochi pot fi uneori afectate, provocând tulburări minore ale vederii. Ocazional, în jurul corneei pot apărea depozite albe, gri și galbene.

Colesterolul ridicat poate duce la slăbirea și subțierea vaselor de sânge sensibile din ochi în timp, ceea ce poate avea repercusiuni grave asupra sănătății ochilor.

Unul dintre primele semne că colesterolul ridicat vă dăunează ochilor este vederea încețoșată.

Dar depozitele de grăsime pot fi vizibile și în jurul corneei, provocând o afecțiune cunoscută sub numele de arcus senilis.

Depozitele albe, gri și galbene se formează în marginea exterioară a corneei, stratul exterior transparent de pe partea din față a ochiului.

Organismul de sănătate Care Optics explică: „Prezența ridicată a colesterolului rău în sânge poate provoca probleme […].

Este greu de diagnosticat problemele de bază, dar unele dintre semnele de avertizare sunt depuneri albe, gri și galbene care se formează în jurul corneei, vedere încețoșată și umflături galbene în jurul ochilor.”

Acestea includ grăsimi și colesterol și sunt mai susceptibile să se dezvolte odată cu vârsta înaintată.

Medicul optometrist Bishop explică că depozitele apar doar odată ce moleculele de grăsime au început să se acumuleze în interiorul ochiului.

El a adăugat: „O dietă bună și exercițiile fizice reduc grăsimile care vă pot amenința ochiul. Grăsimea se va reduce în fluxul sanguin, ceea ce reduce presiunea și reduce probabilitatea apariției unui cheag.

O dietă sănătoasă va crește sănătatea ochiului tău. Legumele verzi care au în compoziție antioxidanti luteina si zeaxantina promoveaza sanatatea ochilor.

Vitamina C și E ambele vă ajută ochii să rămână sănătoși.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

V-ar mai putea interesa:

spitale private