Sari la conținut

Colesterolul marit: Cresterea se poate preveni?

colesterol ridicat
Sursă foto: arhiva Dotorul Zilei
Colesterolul ridicat poate duce la înfundarea arterelor

Colesterolul este necesar organismului pentru a menține sănătatea generală. Cu toate acestea, prea mult colesterol „rău” poate crește semnificativ riscul unei persoane de boli de inimă. Din fericire, există un răspuns pentru cei care caută o modalitate diferită de a-și reduce colesterolul.

Colesterolul marit: Cresterea se poate preveni

Când oamenii vorbesc despre colesterolul „rău”, se referă la colesterolul LDL (lipoproteine cu densitate scăzută); acesta este tipul de colesterol cunoscut pentru că se formează în artere sub formă de placă.

În schimb, colesterolul „bun”, ajută la menținerea sănătății cardiovasculare generale și la reducerea riscului de boli de inimă. În cazul în care colesterolul „rău” al unei persoane atinge niveluri nesănătoase, există mai multe modalități de a-l reduce. Acestea variază de la stilul de viață până la măsuri medicamentoase, potrivit express.co.uk.


Unul dintre cele mai des recomandate acte la care să se ia parte este exercițiul fizic; NHS recomandă cel puțin 150 de minute (două ore și jumătate) pe săptămână.

Cu toate acestea, un studiu din India publicat în revista Frontiers in Public Health sugerează că una dintre cele mai eficiente forme de exerciții fizice pentru scăderea colesterolului este yoga.

Studiul a constatat că nivelurile de colesterol „rău” au scăzut după doar o lună.

Cercetătorii au declarat că studiul lor a fost „inspirat de vizita prim-miniștrilor [indieni] la Chandigarh, când un număr mare de oameni au stat la coadă pentru a câștiga cupoane pentru a face yoga cu liderul lor. Acest lucru a mărit dimensiunea eșantionului de indivizi pe care oamenii de știință din alte țări nu au reușit să îl recruteze”.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: