joi, iunie 30, 2022

Colesterolul ridicat descrie acumularea unei substanțe grase numită colesterol în sânge. Acest lucru este cauzat în principal de dietă, greutate și lipsă de exerciții fizice. Vestea bună este că o dietă sănătoasă poate servi și ca antidot pentru această afecțiune. Express.co.uk a vorbit cu un nutriționist despre alimentele de Crăciun capabile să scadă nivelul ridicat de colesterol. Aceasta include un favorit din toate timpurile.

Te-ar mai interesa: Măsură de urgență. Ce se întâmplă cu băuturile cu ...

Colesterolul ridicat, similar cu hipertensiunea arterială, poate fi dificil de observat, deoarece nu prezintă niciun simptom. Cu toate acestea, nivelurile ridicate pot duce la îngustarea arterelor și la reducerea fluxului de sânge către inimă, potrivit Clinicii Cleveland. Nu este un secret pentru nimeni că Crăciunul este despre sărbătoare și nu despre dietă, dar există trei alimente festive care vă pot ajuta să vă scădeți nivelul, a spus nutriționistul Rob Hobson.

Produsele lactate și carnea procesată sunt ambalate cu substanța grasă, potrivit Heart UK.

Cu toate acestea, vei fi bucuros să știi că cele trei alimente de Crăciun bune pentru colesterolul tău pot face deja parte din meniul tău festiv.

Te-ar mai interesa: Când să vă faceți griji pentru o durere de stomac?...

Nutriționistul Rob Hobson împărtășește că  nucile prăjite, curcanul și legumele pot ajuta la reducerea nivelului de colesterol.

Curcan

Elementul de bază al unei mese de Crăciun ar trebui să devină curcanul.

Vestea bună este că poate scădea și colesterolul ridicat, atâta timp cât rămâi la carnea slabă și o mănânci fără piele.

Hobson a spus: „Nu este vorba despre faptul că celulele de curcan conțin ceva anume care să scadă colesterolul, ci faptul că curcanul este o carne foarte slabă, cu un conținut foarte scăzut de grăsimi saturate.

Te-ar mai interesa: Horoscop 30 iunie. Previziuni astrale: Zodii care ...

Deci, prin aceasta, ajută la asigurarea unui nivel bun de colesterol.”

Atât nucile, cât și legumele sunt capabile să reducă nivelurile datorită conținutului lor de fibre.

„Fibrele se leagă de colesterol din intestin, care apoi ajută la eliminarea acestuia din organism”, a explicat nutriționistul.

Nuci prăjite

Indiferent dacă optați pentru o prăjitură cu nuci, adăugați nuci la umplutura de curcan, le puteți servi ca gustare sau „stropiți peste budinci”, acestea vă pot reduce colesterolul LDL „rău” cu cinci până la zece procente.

Te-ar mai interesa: Consumă acest sirop pe stomacul gol. Lidia Fecioru...

Colesterolul „rău” este cel care poate duce la probleme cardiace și accident vascular cerebral, în timp ce cel „bun” poate ajuta la eliminarea colesterolului din organism.

Hobson a remarcat: „Nucile sunt bogate în grăsimi mononesaturate și acest lucru ajută la scăderea colesterolului LDL.

Nucile prăjite reduc colesterolul

„Alegeți grăsimi mai sănătoase, care sunt bune pentru sănătatea generală a inimii, mulți oameni cred că, deoarece sunt destul de bogate în grăsimi, vă pot face să vă îngrășați.

Te-ar mai interesa: Cum arată regimul lui David Popovici. A exclus ace...

Dar multe cercetări au sugerat că un consum regulat de nuci poate ajuta oamenii să slăbească.”

Hobson recomandă să mănânci o mână și explică că migdalele și nucile au fost verificate ca fiind o alegere bună prin cercetări.

Legume

„În mod evident, toate legumele pe care le ai la masă vor fi o sursă de fibre și vor contribui la menținerea unui nivel sănătos de colesterol”, a menționat el.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private