Colesterolul mărit se tratează cu anghinare

Anghinarea este una dintre cele mai cunoscute plante din regiunea mediteraneană, fiind utilizată nu doar în gastronomie, ci şi în scopuri medicinale datorită proprietăţilor curative extrem de variate. Beneficiile nutriţionale ale acesteia se menţin atât în stare naturală, cât şi în cazul în care planta este gătită la aburi, întrucât îşi poate conserva vitaminele şi mineralele chiar şi la temperaturi ridicate.

Acţiunea terapeutică a anghinarei se datorează în special conţinutului ridicat de cinarină, un compus al potasiului cu rol puternic antioxidant, diuretic şi de protecţie împotriva substanţelor nocive din organism. De aceea, specialiştii Ropharma recomandă utilizarea anghinarei pentru reducerea colesterolului, în problemele digestive,  detoxifierea şi asigurarea funcţionarii corecte a ficatului.

Deoarece există două tipuri de colesterol, HDL (colesterolul bun) şi LDL (colesterolul rău), este important  de ştiut că nivelul ridicat al colesterolului LDL produce îngroşări şi chiar blocări ale arterelor, putând fi cauza unui infarct miocardic sau a unui accident vascular cerebral. În shimb, colesterolul benefic HDL conţine antioxidanţi, proteine şi un nivel scăzut de lipide, având efecte benefice asupra sistemului cardiovascular. Astfel, plantă de anghinare acţionează într-un mod complex asupra organismului, determinând scăderea nivelului de colesterol LDL şi simultan stimulând colesterolul HDL datorită conţinutului bogat în nutrienţi şi a proprietăţilor variate ale acestora:

 

  • Îmbunătăţirea funcţionării bilei – Dischinezia biliară sau “ bila leneşă” este cel mai adesea determinată de consumul excesiv de alimente bogate în grăsimi sau foarte condimentate, un nivel ridicat de stres sau lipsa activităţilor fizice. Pulpa de anghinare are un conţinut ridicat de antioxidanţi din familia polifenolilor, care au rolul de a stimula procesul de funcţionare a bilei.
  • Stabilizarea nivelului glicemic – anghinarea asigură aproximativ un sfert din doză zilnică recomandată de fibre ce reglează indexul glicemic din sânge, normalizează metabolismul şi ajută la controlarea apetitului.
  • Reducerea nivelului de colesterol – nivelul ridicat de cianină din compoziţia anghinarei asigură un nivel scăzut al colesterolului LDL prin stimularea eliminării grăsimilor şi mai mult decât atât,  ajută la menţinerea unei valori constante a colesterolului  benefic.  Datorită acţiunii intensive a anghinarei asupra grăsimilor din organism, această plantă determină şi buna funcţionare a sistemului cardiovascular, care este în corelaţie directă cu nivelul grăsimilor din sânge.
  • Acţiune puternic antioxidantă – anghinarea se află printre plantele cu cea mai bogată compoziţie în antioxidanţi, clasându-se pe locul 7 dintr-o serie de peste 1000 de alimente cu rol în detoxifierea organismului. Astfel, aceasta asigură protecţia împotriva acţiunii nocive a radicalilor liberi şi a depunerilor de grăsime la nivelul vaselor de sânge, previne îmbătrânirea celulelor, scade riscul instalării obezităţii şi stimulează imunitatea.
  • Prevenirea hipertensiunii arteriale – un alt nutrient important conţinut de anghinare este potasiul, unul dintre mineralele cu beneficii vitale asupra sistemului cardiovascular şi  secreţiei optime a bilei.

Anghinarea poate fi consumată şi sub formă de supliment, obţinut prin extracţia naturală a acestei plante. Produsul Anghinare de la Ropharma conţine acest ingredient-cheie şi este îmbunătăţit cu stearat de magneziu ce ajută la digestie, îmbunătăţeşte sistemul vascular şi scade nivelul de stres. Produsul natural Ropharma  ajută la reglarea digestiei, prin stimularea secreţiei biliare şi modificarea calitativă a compoziţiei bilei, eliminarea acesteia având drept rezultat uşurarea procesului digestiv, sprijinirea capacitatii naturale de regenerare a ficatului, susţinerea digestiei, întreţinerea proceselor normale de detoxifiere.

Recent Posts

Bucureştenii au înroşit liniile de urgenţă de la salvare

Peste 6.500 de persoane au apelat la Serviciul de ambulanţă Bucureşti - Ilfov în minivacanţa…

10 minute ago

De ce este greșit să ne urăm „Paște Fericit”? Un celebru filolog explică cum ar trebui să ne transmitem urări în aceste zile de sărbătoare

Sărbătorile pascale 2024 sunt un bun prilej pentru a transmite celor dragi, care nu sunt…

30 de minute ago

Cât timp este recomandat să păstrezi salata de boeuf în frigider? Marea greșeală a românilor care ajung să se confrunte cu intoxicație alimentară

Salata de boeuf este unul dintre principalele preparate care se găsește pe mesele românilor în…

50 de minute ago

Astăzi începe Săptămâna Luminată, moment în care se deschid Porție Raiului. Tradiții și superstiții în Săptămâna Luminată, pentru a avea noroc tot anul

Săptămâna Luminată este săptămâna care urmează Învierii Domnului nostru Iisus Hristos. Pentru creștinii ortodocși, Săptămâna…

o oră ago

HOROSCOP: Patru ZODII cu lipici la BANI în luna MAI 2024. Atrag NOROCUL ca un magnet!

Dacă vă întrebați ce rezervă viitorul imediat apropiat nativilor, astrele spun că patru zodii vor…

2 ore ago

Cine NU ar trebui să consume brânză. Ce boli pot fi agravate

Deşi este consumază de multe persoane, brânza este o sursă de grăsimi saturate și colesterol…

2 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic