Sari la conținut

Un colon încărcat poate strânge până la 18 kg de reziduuri metabolice! Cum eliminăm toxinele dăunătoare, fără medicamente

Boala începe cu un colon încărcat. Din totalul factorilor favorizanţi ai îmbolnăvirii, 90% îl reprezintă un colon murdar. Cum eliminăm toxinele dăunătoare, fără medicamente. Terapia care purifică, detoxifică, dezinfectează ”coșul de gunoi al organismului”.

Colonhidroterapia reprezintă o metodă naturală de curățare profundă a intestinului gros şi de detoxifiere a întregului organism.

Este o metodă relativ nouă, folosită în România de vreo zece ani încoace, in clinicile de medicină alternativă. Chiar dacă mulţi dintre medicii alopați nu fac trimitere la acest gen de terapie, pentru că nu o cunosc, medicii din centrele de terapie alternativă şi chiar o serie de gastroenterologi o recomandă.

Principiul fundamental al tuturor tratamentelor alternative de sănătate este că organismul uman are o predispoziție naturală spre echilibru şi sănătate optimă. Corpul deține puterea de autovindecare, dar trebuie şi ajutat.

În cadrul Centrului de Medicină Alternativă Quantum Therapy medicii efectuează aşa-numita colonhidroterapie sau hidrocolonoterapie. Terapia profesională a colonului, denumită colonhidroterapie, este un proces de eliminare a toxinelor dăunătoare prin irigarea intestinului gros cu apă purificată. Un fel de ajutor pentru detoxifierea colonului, realizată prin clisme cu un aparat.

Procedura se efectuează cu ajutorul aparatului de ultimă generație Hab Hermann şi presupune irigarea colonului cu apă purificată, alcalinizată şi dezinfectată.

Rezultatul? Se îndepărtează pe cale naturală toate toxinele depuse pe pereţii colonului, fără a apela la medicamente.

De ce am avea nevoie de o astfel de terapie, când putem face detoxifierea cu ajutorul ceaiurilor din plante şi prin regim alimentar?

„Din totalul factorilor favorizanţi ai îmbolnăvirii, 90% îl reprezintă colonul murdar”, atrage atenția medicul Gabriela Soare.

În pliurile colonului se adună deşeuri, sub formă de mucus întărit, precum o tencuială, alcătuind aşa-numita placă mucoidală, care zace acolo ani în şir. Fiind extrem de acide, rezidurile penetrează peretele colonic, iar toxinele se resorb în sânge, limfă, uneori în spațiile intersitițiale.

Funcția intestinului gros e denaturată, deşeurile nu se mai elimină în totalitate, ci infestează sângele şi dereglează funcțiile metabolice. Aşa se face că adunăm în intestin, de-a lungul anilor, materie parţial digerată, resturi de medicamente şi alte chimicale toxice ingerate odată cu alimentele sau pătrunse în organism prin piele sau respiraţie. Terapeutul Edward Serdenciuc, asistentul şi colegul medicului Gabriela Soare, precizează:

Colonul nostru este ca un al doilea «creier» al organismului. Creierul nostru, când este surmenat de stres și foarte multe alte lucruri negative, ne induce o stare deteriorată din punct de vedere psihic şi căutăm relaxarea la aer liber.

La fel, când avem o cantitate foarte mare de toxine in corp, colonul, «coşul de gunoi al organismului, dă la rândul lui o stare de disconfort, de surmenare. La bărbați limba e încărcată, ochii încercănati, firul de pår se subţiază şi cade, omul simte o stare de iritare la orice.

Colon încărcat. Femeile simt o stare de iritare extremă, suferă de insomnie, sunt obosite, picioarele sunt grele, vezica biliară este încărcată, calculii şi nisipul biliar nu se elimină. Aşadar, nu-i de mirare că, la un moment dat, omul se confruntă cu balonări frecvente, dureri de cap epuizare şi nu ştie de ce.”

Gabriela Soare adaugă: ”De-a lungul anilor, se pot depozita în intestine între 2 şi 18 kg de reziduuri metabolice, resturi de medicamente, materie parţial digerată etc.. Toţi simţim zilnic nevoia să ne curățăm exteriorul, de ce să nu o face şi la interior? Şi încă ceva! Consumul frecvent de lapte şi brânză favorizează această pietrificare, zidire a plăcii mucoidale pe pereții intestinului, fiindcă noi nu mai avem enzimele pe care le au bebeluşii.

Suntem adulți. Ați mai văzut viței, deveniți adulţi, să mai bea lapte? Deci laptele nu mai este indicat la maturitate”.

Colonhidroterapia este o procedură sigură, apa este introdusă în organism pe cale rectală, la presiune gravitaţională scăzută, astfel încât nu există pericolul de perforaţie intestinală.

Apa este filtrată şi încălzită uşor, apoi introdusă în rect. Ea stimulează peristaltismul intestinal (contracția colonului), astfel încât toate reziduurile să fie scoase afară printr-un tub, în condiţii de igienă maximă.

Numărul de litri de apă introduşi pot ajunge până la 15 litri, în funcție de necesităţile fiecărui pacient. Procedura se face în mai multe şedinţe.

Pentru oamenii sănătoşi sunt suficiente 4-5 şedinte, pentru alţii sunt necesare 10-12 şedinţe.

O şedinţă durează în jur de 45 de minute, în funcție de pacient. Fiecare sesiune de colonhidroterapie se face dată la 2-3 zile.

„Nu este un procedeu dureros. Terapeutul este in permanenţă alături de pacient, controlând presiunea cu care apa intră în colon. După aplicarea el recomandăm administrarea de probiotice şi prebiotice după terapie”, spune Gabriela Soare.

Irina Lungu

Storyteller. Redactor medical. Traducător. Lucrez cu cuvintele de când mă știu, ador magia lor. Iubesc traducerile, iar domeniul medical m-a cucerit iremediabil. Vreau să transmit publicului informații relevante, de calitate, care să îi ajute în viața de zi cu zi și în problemele cotidiene cu care se confruntă zilnic. Un om informat va fi un om mai sigur pe sine. La rândul meu, mă ghidez după principiul ”Fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi în lume. Toți vor să îi schimbe pe ceilalți, dar uită că schimbarea începe din ei înșiși.”

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel