sâmbătă, mai 21, 2022

VITAMINA E este un nutrient esențial care poate ajuta la „menținerea sănătății pielii și a ochilor”. Cum poți să te asiguri că primești suficient în dieta ta?

Vitamina E este un nutrient esențial care, conform lui Alex Glover, nutriționist senior la Holland & Barrett, este „stocat în ficat până când este nevoie”. Acest antioxidant ajută la „protejarea organismului de daunele cauzate de radicalii liberi” și se găsește în mod natural într-o gamă largă de alimente – inclusiv unele produse foarte populare pentru micul dejun.

Te-ar mai interesa: Ce salarii încasează medicii din România în 2022. ...

Karl Kristian, fondatorul și expertul în îngrijirea pielii al brandului de sănătate și frumusețe New Nordic, a declarat pentru Express.co.uk: „Vitamina E va ajuta la lupta împotriva îmbătrânirii pielii, deoarece este un antioxidant, se găsește adesea în produsele de îngrijire a pielii și se găsește în multe alimente care conțin grăsimi, inclusiv nuci, semințe și uleiuri vegetale precum rapița, floarea soarelui și uleiul de măsline.”

Cu toate acestea, nu doar pielea îmbătrânită joacă un rol crucial.

Domnul Glover de la Holland & Barrett a adăugat: „Există o mulțime de beneficii potențiale de a include vitamina E în rutina ta de frumusețe.

Te-ar mai interesa: Alcoolul, pericol pentru siluetă. Nutriționist rom...

Studiile au sugerat că aplicarea topică a unui gel care conține vitamina E, printre alte vitamine, poate ajuta la reducerea cercurilor și ridurile întunecate de sub ochi și poate ajuta unghiile să devină mai puternice și mai drepte.

De asemenea, poate ajuta la menținerea părului strălucitor – un studiu de 32 de săptămâni realizat de oamenii de știință din Malaezia în 2010 a constatat că un supliment de vitamina E a crescut cantitatea de păr la voluntarii care sufereau de căderea părului, în comparație cu cei care au luat un placebo.

Te-ar mai interesa: Cazuri COVID în România, 21 Mai. Ce s-a întâmplat ...

Echipa spune că motivul pentru care vitamina E ar putea stimula creșterea părului se datorează cel mai probabil proprietăților sale antioxidante, reducând stresul oxidativ la nivelul scalpului, care a fost legat de alopecie.

Și, în sfârșit, vitamina E este bună și pentru unghiile tale.”

 

Din fericire, majoritatea oamenilor care consumă o dietă sănătoasă și echilibrată „obțin mai mult decât suficientă” vitamina E, deși există momente în care o persoană poate avea nevoie să-și suplimenteze aportul.

Te-ar mai interesa: Profeția părintelui Iustin Pârvu. A spus ASTA cu 5...

Mâncăruri bogate în vitamina E

Avocado, somon, pâine cu cereale integrale și gălbenușuri de ou sunt toate pline de vitamina E.

Așadar, indiferent dacă ești un iubitor de omletă și somon sau avocado pe pâine prăjită, prin acest mic dejun vei putea să îți ajuți pielea, unghiile și părul.

Alte alimente care conțin cantități sănătoase de vitamina E includ germeni de grâu, floarea soarelui, susan și uleiuri de măsline, nuci și ardei roșu.

Te-ar mai interesa: Mesaje de Sfinții Constantin și Elena. Cele mai fr...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private