Sari la conținut

Combateți riscul de insuficiență cardiacă cu ACEST obicei alimentar simplu. STUDIU

sare in exces
Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro
Cele mai toxice cinci alimente

Combateți riscul de insuficiență cardiacă cu ACEST obicei alimentar simplu. STUDIU

Vrei sa slabesti? Mănâncă bine. Vrei să eviți bolile? Mănâncă bine. Suntem ceea ce mâncăm, motiv pentru care studiile și experții au subliniat de multă vreme importanța de a mânca curat și sănătos.

Și nu numai asta: este la fel de important să fii atent și la porțiile, metoda de gătit și cantitățile de ulei și condimente folosite.

Într-o eră a bolilor de inimă, este esențial să facem alegerile dietetice corecte. În acest context, un studiu a descoperit că singura modalitate de a învinge riscul de insuficiență cardiacă – și literalmente nu ar fi nevoie de niciun efort – se dovedește că, pur și simplu prin reducerea aportului de sare, se poate atenua semnificativ riscul de boli cardiovasculare (BCV). 

Sarea este un aditiv bogat în sodiu care completează alimentele, îi dă gustul și scoate în evidență arome ca niciun alt condiment – astfel încât, într-un fel, este de neînlocuit în ciuda mai multor alternative mai sănătoase.

Trucul alimentar pentru a învinge riscul de insuficiență cardiacă

 

Într-o oarecare măsură, este important și pentru sănătate, dar criza poate apărea atunci când este folosită în exces. Consumul ridicat de sare este asociat cu un risc crescut de hipertensiune arterială sau hipertensiune arterială, care poate deteriora și mai mult arterele și poate crește riscul de atac de cord, accident vascular cerebral sau insuficiență cardiacă.

Sarea a fost cunoscută de mult timp ca un aditiv neprietenos pentru inimă datorită sodiului, în afară de sănătatea cardiovasculară, poate afecta rinichii și uneori chiar și ficatul.

Publicat în Jurnalul Colegiului American de Cardiologie, studiul din decembrie 2022 a evaluat obiceiurile alimentare ale a 176.570 de persoane și a evaluat legătura dintre alimentele sărate și posibilul risc de boli de inimă, insuficiență cardiacă și boli cardiace ischemice.

La început, toți participanții nu aveau boli de inimă, cu toate acestea, după 11 ani mai târziu, a fost evident faptul că sarea avea o relație puternică cu sănătatea inimii. Pe parcursul perioadei, au fost raportate:

  • 9.963 de cazuri de evenimente cardiace,
  • 2.007 cazuri de accident vascular cerebral,
  • 6.693 de IHD,
  • 2.269 incidente de insuficiență cardiacă.

În plus, studiul a descoperit că riscul de BCV a scăzut atunci când oamenii au folosit mai puțină sare în alimente și au încorporat dieta DASH – abordări dietetice pentru a opri hipertensiunea arterială.

Această rutină susține consumul de alimente într-un mod care scădea hipertensiunea arterială prin alimente bogate în potasiu, calciu și magneziu, împreună cu abstinența de la sare, zahăr și grăsimi saturate.

În mod ideal, cantitatea maximă de sodiu pe care o puteți consuma în siguranță într-o zi este de 2300 de miligrame, ceea ce echivalează cu până la o linguriță de sare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel