joi, martie 30, 2023

Grăsimea viscerală este ascunsă adânc în cavitatea abdominală, înconjurând unele dintre organele tale vitale, cum ar fi ficatul și pancreasul. Această locație dificilă face din substanța grasă o armă fatală – poate declanșa probleme grave de sănătate, de la boli de inimă la diabet. 

De la granola cu lapte până la ouă omletă pe pâine prăjită, importanța micului dejun nu este pusă niciodată sub semnul întrebării.

Te-ar mai interesa: LISTA fructelor cu un conţinut mare de fructoză. M...

În plus, un studiu, publicat în revista Nutrients, sugerează că două alimente de bază pentru micul dejun ar putea ajuta la reducerea grăsimii viscerale atunci când sunt consumate împreună.

Echipa de cercetare și-a propus să investigheze legătura dintre consumul zilnic de cafea sau ceai verde, cu și fără pâine.

Analizând 3.539 de participanți, cercetătorii au observat efectele acestor două protocoale alimentare asupra obezității, obezității viscerale și sindromului metabolic.

În cazul în care nu știți, sindromul metabolic descrie o combinație de diabet zaharat, hipertensiune arterială și obezitate.

Te-ar mai interesa: Alertă sanitară. O boală periculoasă s-a reactivat...

La sfârșitul studiului, echipa a descoperit că combinația zilnică de cafea și pâine la micul dejun a fost legată de niveluri „semnificativ” mai scăzute de grăsime viscerală. Cu toate acestea, ceaiul verde nu a arătat aceleași beneficii.

Expertul în nutriție Penny Weston, directorul Moddershall Oaks Country Spa Retreat și fondatorul MADE, a declarat: „Cafea și pâine la micul dejun sunt cu siguranță o combinație gustoasă.

Te-ar mai interesa: ACUZAȚII DURE.Tudor Ciuhodaru este foarte tranșant...

Cafeaua conține cofeină și este, de asemenea, inclusă în multe suplimente pentru arderea grăsimilor.

Se știe că ajută la mobilizarea grăsimilor din țesuturile adipoase și ajută la îmbunătățirea metabolismului.

Dar, pâinea nu este de obicei asociată cu reducerea obezității viscerale, iar studiul sugerează că rezultatul se poate datora consumului crescut de cafea atunci când mănânci pâine.”

Te-ar mai interesa: FDA a autorizat vânzarea fără reţetă medicală a un...

O limitare a studiului a fost că nu a specificat ce tip de cafea și pâine au savurat participanții dimineața.

„Aș spune că dacă aveți zahăr în cafea și adăugați unt și marmeladă în pâine, nu veți vedea prea multe beneficii”, a adăugat expertul.

În plus, aceasta nu este prima cercetare care leagă pâinea de un nivel mai scăzut de grăsime viscerală. Un studiu, publicat în revista Plant Foods for Human Nutrition, a constatat că pâinea integrală de grâu a reușit să scadă „semnificativ” nivelurile de grăsime din burtă în 12 săptămâni.

Te-ar mai interesa: Fructul ideal pentru un somn liniştitor. Ce să con...

Weston a spus: „Studiile au arătat că pâinea integrală de grâu poate fi legată de o reducere a obezității cu grăsimi viscerale.

„Această pâine este o sursă de fibre solubile, despre care s-a demonstrat anterior că ajută la pierderea în greutate.”

 

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private