Sari la conținut

Comisia Europeană a stabilit o listă cu 10 medicamente esențiale pentru tratamentul COVID

Suplimente cu probiotice
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Recent, Comisia Europeană a stabilit un portofoliu care propune 10 medicamente principale pentru tratamentul COVID-19. Acesta include medicamente atât pentru stadiul incipient al bolii, cât și pentru stadii mai avansate.

Deși vaccinarea este cea mai sigură și eficientă metodă de a lupta împotriva virusului, specialiștii vor să se pregătească pe cât posibil și pentru tratamentul necesar în COVID-19.

Astfel, Comisia Europeană a întocmit un raport care prevede 10 mijloace terapeutice pentru tratamentul COVID-19.

Printre acestea se află anticorpi monoclonali, antivirale orale și imunomodulatori.

10 medicamente esențiale pentru tratamentul COVID

Comisia Europeană a stabilit un portofoliu de 10 mijloace terapeutice care ar putea fi eficiente în tratamentul împotriva COVID-19, comunică RRA.

Acestea vor fi disponibile cât mai rapid posibil în întreaga Uniune, cu condiţia ca siguranţa şi eficacitatea lor să fie confirmate de Agenţia Europeană pentru Medicamente.

Lista este stabilită pe baza unor avize științifice independente și cuprinde, în principal, medicamentele care au șanse mari să fie autorizate și, prin urmare, să fie disponibile curând pe piața europeană.

Comisia precizează în continuare că vaccinarea este cea mai bună protecție împotriva infecției, dar în paralel se depun eforturi pentru a fi disponibile cele mai bune mijloace terapeutice împotriva COVID-19.

Cele 10 medicamente sunt împărțite în trei categorii: anticorpii virali monoclonali, care sunt cei mai eficienți în stadiile timpurii ale infecției, antivirale orale, pentru utilizare cât mai rapidă după infectare, și imunomodulatori, pentru tratarea pacienților spitalizați.

Comisarul pentru sănătate, Stella Kyriakides, a declarat că a semnat deja patru contacte de achiziţii publice comune vizând diferite tratamente împotriva COVID, iar obiectivul este de a autoriza cel puţin trei în săptămânile următoare şi încă două până la sfârşitul anului.

Luna viitoare va fi organizat un eveniment paneurpean de stabilire de contacte pentru producția industrială de mijloace terapeutice, pentru a contribui la urgentarea dezvoltării unor medicamente noi, precum și pentru a mobiliza capacitatea de producție farmaceutică a Uniunii Europene.

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel