joi, martie 30, 2023

Comisia Europeană achiziționează 1,8 milioane de doze de vaccin Pfizer. Care este obiectivul UE.

Comisia Europeană urmează să încheie un nou acord, pentru achiziționarea a 1,8 milioane de doze de vaccin anti-covid de la Pfizer-BioNTech. Acestea urmează să fie livrate începând din acest an și până în 2023.

Comisia Europeană preferă vaccinul Pfizer

Uniunea Europeană mizează tot mai mult pe vaccinurile create pe baza tehnologiei ARN mesager (ARNm). Așa cum este cel produs de Pfizer-BioNTech, în detrimentul celor cu vector viral, precum AstraZeneca sau Johnson & Johnson

Te-ar mai interesa: Importanța activității fizice și a obiceiurilor al...

Anunțul a fost făcut de Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, în timpul unei vizite la fabrica Pfizer, din orașul belgian Puurs. Dozele de vaccin achiziționate în baza noului contract vor fi suficiente pentru imunizarea unui număr de 450 de milioane de persoane, în următorii doi ani.

„Contractul îl vom încheia în zilele următoare. El va asigura dozele necesare pentru injecții de consolidare care să sporească imunitatea”, a declarat Ursula von der Leyen, potrivit Reuters.

Obiectivul UE, imunizarea a 70% din populaţia sa adultă până la sfârşitul verii

Von der Leyen a mai spus că obiectivul UE este imunizarea a 70% din populaţia sa adultă până la sfârşitul verii. Până în prezent, Comisia Europeană a contractat 600 de milioane de doze de vaccin Pfizer-BioNTech, prin două contracte separate.

Te-ar mai interesa: AI GRIJĂ! Acest obicei zilnic poate duce la cancer...

UE are în vedere achiziționarea și mizarea pe vaccinuri ARN mesager, în locul celor de la AstraZeneca sau Johnson & Johnson, bazate pe tehnologia clasică.

Astfel, Comisia Europeană intenționează să nu mai încheie contracte cu compania AstraZeneca, mai ales după ce compania a diminuat livrările, ca urmare a unor probleme de producție.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private