Sari la conținut

Comoara ascunsă din pepene. De ce este recomandat să mănânci și semințele? Efecte uimitoare asupra sănătății

pepene
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Pepene verde

Pepenele este unul dintre cele mai poplare fructe în sezonul cald. Acesta este bogat în vitamine, minerale și alți nutrienți esențiali, având nenumărate beneficii asupra sănătății. Cu toate acestea, experții susțin că adevărata comoară din pepene se află în semințe. Iată de ce este recomandat să le consumi!

Pepenele este un fruct miraculos, mai ales vara, oferind un plus de hidratare și energie. Acestea este un adevărat stimulent pentru sănătate, având o multitudine de nutrienți benefici pentru organism. Totuși, este important să știi că acest fruct poate fi contraindicat pentru anumite persoane.

Semințele, de asemenea, sunt o comoară pentru corpul nostru. Acestea sunt bogate în magneziu și alte minerale esențiale. Iată cum le poți consuma!

De ce să mănânci semințele din pepene?

Cristian Mărgărit, celebrul nutriționist, a explicat cum putem să consumăm semințele din pepene. Sunt mai multe feluri în care putem mânca semințele. Despre acest subiect, Cristian Mărgărit a vorbit pentru Antena 1, la emisiunea Neatza cu Răzvan și Dani.

„Mineralele, în special magneziul, sunt foarte utile și se regăsesc în semințele de pepene. Trebuie să învățăm să mâncăm și semințele fie atunci când mâncăm și pepenele, fie le separăm, le dăm cu puțin sare și le uscăm în cuptor. Le putem pune în salată sau le putem mânca pur și simplu. Semințele de pepene sunt comestibile și conțin foarte mult magneziu. Sunt bune pentru sănătate”, a spus la Neatza cu Răzvan și Dani.

Sunt țări asiatice în care semințele din pepene sunt apreciate la adevărata lor valoare. Acolo sunt uscate, prăjite și apoi consumate ca gustare. Sunt o sursă valoroasă de proteine. Mai exact, o cană are 30 de grame, ceea ce înseamnă peste 60% din doza zilnică recomandată.

Consumat ca atare, pepenele este benefic pentru sănătatea inimii, datorită conținutului ridicat de licopen. Licopenul este un antioxidant puternic, recunoscut pentru efectul de reducere a colesterolului din sânge.

De asemenea, el mai conţine şi fibre, proteine, calciu, acid folic, magneziu şi potasiu.

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel