joi, septembrie 16, 2021

Pepenele roșu este unul dintre cele mai iubite fructe ale sezonului cald. Acesta poate avea efecte uimitoare asupra sănătății și contribuie la ameliorarea multor probleme de sănătate. Cu toate acestea, consumul de

pepene roșu este contraindicat în cazul unor afecțiuni.

Acest fruct este uimitor pentru sănătate. Conține o multitudine de vitamine, minerale și este excelent pentru hidratarea organismului, datorită conținutului ridicat de apă.

Cu toate acestea, există anumite afecțiuni în care consumul de pepene roșu este contraindicat.

Consumul de pepene roșu, interzis pentru aceste persoane

Dr. Daniela Stan, medic de familie, susține că pepenele este un aliment foarte sănătos. Cu toate acestea, persoanele care suferă de anumite afecțiuni sunt sfătuite să evite pe cât de mult posibil consumul acestuia.

Diabeticii, cei care suferă de boli ale pancreasului, persoanele care au pietre la rinichi, adenom de prostată, gastrită cronică, ulcer gastric, colită ori diaree trebuie să evite acest fruct pentru a nu-şi agrava starea. Pepenele roşu nu mai trebuie consumat nici de persoanele sănătoase, dacă apar dureri abdominale, balonare şi gaze instestinale ori afecţiuni ale sistemului digestiv”, dezvăluie Dr. Stan, potrivit Adevărul.

Ce beneficii aduce persoanelor care îl pot consuma?

Persoanele care nu suferă de aceste afecțiuni se pot bucura de beneficii uimitoare, datorită nutrienților regăsiți

în acest fruct.

„Licopenul este un pigment natural conţinut de vegetale care le conferă culoarea lor roşie. Alături de roşie, pepenele este un formidabil furnizor de licopen. Este si un antioxidant care permite reducerea nivelului de colesterol din sânge.

Acest antioxidant are un efect benefic şi asupra bolilor cardiovasculare dar şi asupra unor tipuri de cancer, mai ales cel de prostată.Pepenele roşu nu este bogat doar în vitamine.

El mai conţine şi fibre, proteine, calciu, acid folic, magneziu şi potasiu. Pepenele roşu poate fi un adevărat medicament împotriva diferitelor boli.

Dacă

suferiţi de probleme renale şi biliare, boli cardiovasculare, reumatism, constipaţie, acnee, boli de piele, consumul de pepeni roşii poate atenua sau chiar vindeca aceste afecţiuni.

Puteţi mânca, de asemenea, mult pepene rosu, dacă doriţi să pierdeţi în greutate. Dieta cu pepene roşu urmată timp de 2 săptămâni ajută la detoxifierea organismului datorită efectului diuretic excelent”, afirmă medicul de familie.

Ultimele stiri