marți, noiembrie 30, 2021

Afectiune pe cat de neplacuta, pe atat de des intalnita, astmul bronsic consta in limitarea fluxului de aer din caile respiratorii, cauzata de inflamatia cronica a acestora.

Fenomenul este unul permanent, iar

Te-ar mai interesa: Tot ce trebuie să știi despre Omicron. Virusolog r...

senzatia de neplacere poate fi accentuata de episoadele de tuse, din timpul noptii sau de la primele ore ale zilei, sau de respiratia suieratoare din timpul crizelor periodice. Desi factorii genetici sunt determinanti in tot ce este astmul bronsic, care se manifesta inca din copilarie, interventia acestei afectiuni in viata fiecaruia dintre noi poate avea loc la orice varsta.

“În asmul bronşic sever, pacienţii sunt necontrolaţi optim de către terapia inhalatorie. Simptomatologia persistă, activităţile zilnice sunt limitate, în pofida faptului că pacienţii sunt complianţi la tratamentul administrat

Te-ar mai interesa: 39 de români vor ajunge în România mâine, din Afri...

de către medicul specialist. Exacerbările pot să fie frecvente şi riscul de deces poate fi iminent.

Ceea ce este important în astmul sever este să fie înlăturaţi, respectiv trataţi toţi factorii de risc, toate comorbidităţile agravante. În majoritatea cazurilor, 70-80% din aceste cazuri, fenotipul inflamaţiei este de tip eozinofilic.

Acestea sunt o fractură din globulele albe din sânge care pot fi identificate extrem de uşor prin intermediul hemoleucogramei. Atunci când numărul eozinofilelor este crescut, atunci riscul de formă severă de asm este mare”, a explicat dr Oana

Te-ar mai interesa: BioNTech a anunțat că începe să lucreze la un vacc...

Arghir la Antena3.

Pericolul unui diagnostic de astm pus prea târziu

“În momentul în care diagnosticul este pus prea târziu, pot apărea modificări la nivelul căilor respiratorii, respectiv remodelarea bronşică. Toate aceste lucruri pot avea o soluţie dacă există un dialog între pacient, medicul de familie şi medicul specialist.

Crizele de asm pot fi severe, ba chiar letale. Se administrează de obicei corticoterapie pe cale sistemică. Pacientul necesită spitalizare în terapie intensivă. Această terapie, administrată în mod repetat, poate să-i facă rău pacientului.

Noi milităm

Te-ar mai interesa: Sfântul Andrei, tradiții, obiceiuri și supersitiți...

pentru diagnosticarea la timp a formelor grave de astm sever, întrucât, în România, există tratament pentru această categorie de bolnavi”, a mai spus medicul.

Complicaţiile asmului bronşic

“De obicei, această inflamaţie locală se răsfrânge la nivelul întregului organism şi aceşti pacienţi ajung să devină corticodependenţi şi pot dezvolta afecţiuni grave.

Important este să evităm recomandarea şi repetitivitatea corticoterapiei pe cale sistemică din dorinţa de a deţine controlul. Orice astm bronşic necesită o monitorizare vigilentă din partea medicului de familie. Necesită

Te-ar mai interesa: Simptomele neobișnuite ale infecției cu varianta O...

un screening a eozinofilelor în sânge”, a mai precizat medicul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri