marți, august 16, 2022

Spitalele responsabile pentru îngrijirea pacienților bolnavi de COVID vor amâna concediile de odihnă ale parsonalului medical pentru a face față presiunii cauzate de al patrulea val al pandemiei.

România se confruntă cu o situație fără precedent. Varianta Delta, se pare, provoacă tot mai multe cazuri de Covid-19 și, implicit, tot mai multe forme grave de boală.

Mulți pacienți ajung în stare critică la spital, unde au nevoie de îngrijire medicală de specialitate. Astfel, personalul medical este solicitat permanent, fără a avea acces la concediul de odihnă.

Te-ar mai interesa: Studiu. Bebelușul poate semăna cu primul partener ...

Personalul medical nu va avea acces la concediu de odihnă

fără personal medical

Spitalele care tratează  pacienți cu COVID-19 amână concediile de odihnă ale personalului medical pentru a face față pandemiei, anunță RRA.

În ultimele zile și ambulanțele lucrează la foc continuu. La Sibiu, echipajele au fost chemate chiar și de 300 de ori pe zi.

Au fost suspendate aproape toate concediile de odihnă pentru că este nevoie de tot personal disponibil pe teren – spune managerul Constantin Popescu.
Constantin Popescu: Funcţionăm la capacitate maximă, cu un maxim de efective pe care le putem aduce, cu o parte din concedii anulate, cu toate mașinile pe care le putem mobiliza, deci răspundem în medie acum la 300 de solicitări zilnic. Creșterea este de aproximativ 50% față de luna august, în plus se adaugă undeva între 120 și 150 de recoltări.

Te-ar mai interesa: Previziuni apocaliptice: Vin extratereștii, iar pr...

Dacă la Sibiu ambulanțele încă nu au ajuns să facă cozi la unitățile de primiri-urgențe ale spitalelor COVID, în schimb la testările la domiciliu se înregistrează unele întârzieri. Sunt două ambulanțe dedicate acestui scop care străbat zilnic sute de kilometri în întreg județul pentru a ajunge să testeze suspecții de COVID.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private