joi, martie 30, 2023

Noul coronavirus ne-a schimbat viețile, ne-a forțat să ne reinventăm, să stăm în casă, să refacem și să renaștem.

Toate informațiile de până acum ne lăsau să credem că începutul infectărilor cu acest nou tip de virus ar fi fost în jurul lunii decembrie 2019.

Însă concluziile unui studiu recent uimesc. Noul coronavirus s-ar fi putut răspândi în China încă din luna august a anului 2019, conform unui studiu realizat la Harvard Medical School, bazat pe imagini satelitare ce reflectă tiparele de deplasare în zona spitalelor şi datele introduse în motoarele de căutare, relatează marţi Reuters.

Te-ar mai interesa: Adăugarea acestor legume în dietă ajută la reducer...

În cadrul cercetării au fost utilizate imagini satelitare cu parcări ale spitalelor din Wuhan – unde a izbucnit boala la sfârşitul anului 2019 – şi date introduse în motoarele de căutare cu privire la simptomele asociate afecţiunii, precum ”tuse” şi ”diaree”.

”Creşterea traficului la spitale şi datele de căutare a simptomelor din Wuhan au precedat debutul documentat al pandemiei de SARS-CoV-2 din decembrie 2019”, potrivit studiului.

”Deşi nu putem confirma dacă volumul crescut a fost asociat în mod direct cu noul virus, dovezile noastre susţin alte lucrări recente conform cărora izbucnirea a avut loc înainte de identificarea din piaţa Huanan”, se arată în cercetare.

Te-ar mai interesa: Semnal de alarmă: A apărut o nouă formă a tubercul...

”Aceste constatări coroborează, de asemenea, ipoteza conform căreia virusul a apărut în mod natural în sudul Chinei şi era posibil să circule deja la momentul grupului (de cazuri – n.a.) din Wuhan”, potrivit cercetării.

Analiza a constatat o creştere abruptă a ocupării locurilor de parcare de la spitale în august 2019. În plus, ”în august, am identificat o creştere unică a căutărilor referitoare la diaree, ce nu a mai fost observată în timpul sezoanelor gripale anterioare şi care nu a mai fost asociată cu căutările datelor referitoare la tuse”, menţionează studiul.

Te-ar mai interesa: STUDIU. Animalele de companie ajută la prevenirea ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private