Sari la conținut

Condimente-medicament care pot preveni cancerul, diabetul și alte boli grave

Numeroase cercetări au scos la iveală anumite condimente au valoare medicinală și pot ajuta la prevenirea multor boli.

Potrivit experților Glen Aukerman, profesor la Ohio State University și Dr. Ruth Knill cele mai bune condimente pentru îmbunătățirea stării de sănătate, sunt următoarele:

Tumericul combate cancerul. Cercetătorii de la Department of Surgery, Dalhousie University, Halifax, Nova Scotia, Canada au descoperit că substanța activă din tumeric-cucurmina- poate programa celulele canceroase să se autodistrugă. În cadrul studiului, oamenii de știință au testat trei tipuri de celule din cancerul de colon: p53(+/+), p53(-/-) HCT-116 și p53 HT-29. n prezența cucurminei, celulele canceroase au trecut printr-un proces numit fosforilare care alterează funcția și activitatea anumitor enzime.

Turmericul, cunoscut şi sub numele de şofran indian, este o plantă cultivată de sute de ani în Asia, în special în India şi în Indonezia. Portocaliul intens e culoarea specifică acestei plante, iar mirosul şi aroma puternice sunt asemănătoare ghimbirului.

Scorțișoara previne diabetul. O jumătate de linguriţă cu scorţişoară administrată zilnic crește sensibilitatea la insulină. De aceea, conform Centrului de cercetări în domeniul nutriţiei din Beltsville (SUA), graţie scorţişoarei, celulele transformă zahărul din sânge în energie. S-a dovedit că, după 40 de zile în care diabeticii au luat scorţişoară zilnic, acestora le-a scăzut nivelul de zahăr din sânge şi, mai mult, sănătatea inimii era serios ameliorată.

Ghimbirul îmbunătăţeşte circulaţia sângelui. Uleiurile esenţiale din ghimbir îmbunătăţesc considerabil circulaţia sângelui, ajutând la calmarea muşchilor obosiţi. Astfel, în cazul în care aţi efectuat eforturi fizice deosebite, tot ce trebuie să faceţi este să împachetaţi în tifon patru linguriţe cu ghimbir proaspăt. Peste acest pachet lăsaţi apa să curgă şi apoi îmbăiaţi-vă. Efectul este imediat!

Usturoiul menține inima sănătoasă. Studiile au arătat că extractul de usturoi scade tensiunea arterială, colesterolul și trigliceridele și reduce placa aterosclerotică (apare prin depunerea de ateroame pe pereții arterelor care “strangulează” circuitul sanguin. Netratate, ateroamele pot conduce la blocarea arterelor cu consecinte mortale).
Într-un studiu publicat în Jurnalul de Nutritie,  dr. Matthew Budoff, cardiolog, cercetător și profesor asociat la Școala de Medicină UCLA , este un expert în tehnologie, a examinat efectele extractului de usturoi asupra persoanelor cu boli de inimă, care au luat statine.
“Am constatat că placa aterosclerotică în cazul persoanelor cu colesterolul mare poate crește cu 40%  într-un an “, spune dr. Budoff. ” Cu toate acestea, atunci când și i-am dat pacienții au primit 1200 mg de extract de usturoi pe zi, creștera plăcii aterosclerotice a fost încetinită cu 66%  într-un an,” a adăgat cardiologul.
Nu au existat interacțiuni între statine și extractul de usturoi. Cercetătorii au observat că statinele luate fără extractul de usturoi nu au oprit creșterea plăcii aterosclerotice.

Busuiocul revigorează funcţiile hepatice
Substanţele cetonice descoperite de biochimişti acţionează direct asupra celulelor hepatice. Aceste substanţe apar numai la fierberea frunzelor uscate de busuioc şi ele ajută aşadar şi organismul să se detoxifice.

Cuișoarele tratează disfunctiile sexuale. În cadrul unui test, șoarecii de laborator au primit o doză de extract de cuișoare o dată pe zi timp de șapte zile. La sfârșitul testelor cercetătorii au ajuns la următoarea concluzie:

” Rezultatele au indicat că extractul etanolic de cuișoarea a produs o creștere semnificativă și durabilă a activității sexuale șobolanilor masculi normali, fără să producă nicio ulcerație gastrică vizibilă sau alte efecte adverse. ”

 

 

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel