Sari la conținut

Condimentele care te feresc de boală și regenerează organismul

antibiotic și antiviral natural
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
un condiment folosit din cele mai vechi timpuri în medicina tradiţională chineză

Sistemul imunitar este bariera naturală de protecție a organismului. acesta este un sistem complex, influențat de mulți factori care determină funcționarea corespunzătoare a acestuia.

În sezonul rece, respectiv la trecerea spre primăvară, organismul nostru este mult mai vulnerabil în fața bolilor. Astfel, este necesar să stimulăm sistemul imunitar pentru a ne proteja de riscuri.

Stilul de viață adoptat este cel care influențează cel mai mult modul în care sistemul imunitar funcționează.

Alimentația, sportul și odihna sunt toate elemente care vor consolida rezistența organismului.

Când vine vorba despre alimentație, există anumite alimente care au efecte uimitoare asupra sistemului imunitar.

Proteinele și antioxidanții, esențiali pentru sistemul imunitar

Dr. Șerban Damina, nutriționist, a vorbit pentru Spectacola despre elementele care ajută sistemul imunitar să fie mai puternic.

„Trebuie să ținem cont că sistemul imunitar se formează, se recrează, în permanență. Deci are nevoie de elemente de bază, de proteină, în speță, pentru a se forma anticorpii, pentru a se forma celulele de apărare. Deci alimentația trebuie să fie consistentă în ceea ce privește aportul de proteine, dar nu exagerat.

O alimentație săracă în proteine, în alimente de origine animală, de exemplu, ar putea să fie o problemă pentru sistemul imunitar.

În aceeași măsură, aportul de fructe, aportul de legume, aportul de verdețuri, de surse de minerale de vitamine, de antioxidanți, sunt de natură să ne protejeze”, a explicat Dr. Șerban Damian.

Condimentele, aliatul neașteptat împotriva bolilor

„Anumite condimente, de asemenea, sunt folosite iarăși de mii de ani pentru a întări organismul, pentru a proteja împotriva afecțiunilor și aș da doar câteva exemple: turmericul, ghimbirul, piperul.

Toate acestea sunt, în momentul de față, la îndemîna oricui, atât de pus în mâncare cât și sub formă de suplimente, forme concentrate, pe care putem să le adăugăm în alimentația noastră pentru a ne proteja.

Un nivel bun de hidratare de asemenea ne ajută să rămânem sănătos și ceaiurile, în special ceaiul verde, este foarte bogat în antioxidanți și ar fi bine să îl consumăm în mod frecvent.

Toate aceste alimente nu sunt neapărat miraculoase, nu ne scapă de boli, nu ne vindecă de cine știe ce afecțiuni, dar ne dau șansa de a avea un organism mai puternic, un sistem imunitar eficient. În felul acesta ne îmbolnăvim mai rar sau cel puțin putem face forme mai ușoare de boală pentru că organismul nostru este pregătit să facă față”, a explicat dr. Șerban Damian, potrivit sursei citate.

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel