Sari la conținut

Cum ameliorezi durerea de genunchi în mod natural? Condimente pe care trebuie să le consumi mai des

Durerea este provocată, adesea, de inflamație. Acest lucru se întâmplă și în cazul durerii de genunchi. Iată care sunt cele mai comune cauze pentru care durerea de genunchi se dezvoltă.

Durerea de genunchi nu are vârstă. Aceasta poate să apară în orice moment dacă genunchii au avut de suferit.

Genunchii pot fi dureroși dacă există o leziune la nivelul ligamentului sau cartilajului.

De asemenea, durerea se manifestă și în cazul unor afecțiuni complexe, precum guta, artrita, sau alte infecții.

Durerea poate fi intensă, pulsatilă și poate diminua mobilitatea și stabilitatea pacientului. Majoritatea oamenilor care acuză dureri de genunchi experimentează rigiditate, instabilitate și slăbiciune.

Remedii naturale pentru durerea de genunchi

Din fericire, durerea de genunchi poate fi tratată cu anumite condimente care au la bază proprietăți antiinflamatoare și analgezice.

Curcuma

Curcuma este unul dintre cele mai puternice condimente din medicina alternativă. Acesta este utilizat încă din Antichitate datorită proprietăților antiinflamatoare, analgezice, antioxidante și hepatoprotectoare.

Cu atât mai mult, studiile au dezvăluit că acest condiment este mult mai puternic decât multe alte medicamente folosite pentru ameliorarea durerilor. De asemenea, este atât de iubit deoarece nu provoacă efecte adverse, așa cum provoacă medicamentele obișnuite din farmacii.

Ghimbir

Ghimbirul provine din aceeași familie din care provine și curcuma. Astfel, are proprietăți asemănătoare și reprezintă un remediu excelent pentru ameliorarea durerilor în mod natural. Poți fie să consumi ghimbir, fie să-l aplici topic sub formă de ulei esențial diluat într-un alt ulei de tip bază.

De pildă, un studiu din 2001, având un grup de subiecți de 247 de persoane, a descoperit o asociere pozitivă între folosirea extractului de ghimbir și reducerea intensității simptomelor osteoartritei genunchiului, notează Doza de Sănătate.

Cuișoare

Cuișoarele sunt bogate în eugenol, un compus cu proprietăți analgezice. De fapt, cuișoarele au fost folosite încă din antichitate ca remediu pentru durerea de dinți.

Ca să ameliorezi disconfortul resimțit, poți aplica ulei de cuișoare pe regiunea vizată. Astfel, genunchiul va amorți. Pentru cele mai bune rezultate este necesar să aplici tratamentul în mod constant.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel