sâmbătă, octombrie 16, 2021

Condimentele care ajută la slăbit fiindcă te scapă de poftele alimentare, care se pot concretiza în multe kilograme în plus! Bonus, sunt delicioase și merită să le cultivi într-o jardinieră, chiar la tine

în balcon sau în grădină, după caz.

De multe ori, foamea nu este reală, ci susținută de diverse stări ca stres, furie, durere. Nu întâmplător, în SUA supraalimentarea poartă denumirea ”comforting food”, adică mâncarea care te poate liniști.

Nu știu cum se face, dar alegerile sunt mereu dezastruoase pentru siluetă, de ce nimeni nu se alină cu o porție zdravănă de spanac, ci alege mereu alune sau prăjituri?

Nevoia compulsivă de a înfuleca diverse alimente hipercalorice poate fi combătută cu câteva condimente, ierburi aromatice, pe care le poți ține la geam.

Acestea sunt: busuioc, tarhon,

păpădie, pătrunjel, rozmarin, scrie www.woman.at.

Pot fi consumate atât proaspete, cât și uscate, iar bonus, sunt delicioase, dau gust mâncării și puteți uita chiar de sare. Aromele mâncărurilor vor fi mai mult decât delicioase.

Busuiocul – O mână de busuioc zilnic cu tanini, favonoide și uleiuri esențiale pentru arderea grăsimilor – desigur, numai proasptăt, nu uscat – doar mestecați câteva frunze când aveţi vreo poftă alimentară.

Tarhonul – Conține potasiu, estragol, substanțe amare și fitosterol, care ajută la digestie și stimulează rinichii.

Păpădia – Frunzele verzi ale păpădiei

au un efect de drenare și detoxifiere. Planta are un conţinut bogat în calciul, fierul și vitamine şi consumul frunzelor de păpădie proaspete în salate ajută bila şi ficatul.

Pătrunjelelul – Pătrunjelul proaspăt conține vitaminele A, B și C, precum și fier, potasiu, magneziu și fosfor și favorizează arderea grăsimilor.

Rozmarinul – Uleiurile esențiale, rășinile și taninurile, dar și substanțele amare din rozmarin au un efect calmant asupra stomacului și intestinelor.

Ultimele stiri