sâmbătă, aprilie 1, 2023

Condimentele care ajută la slăbit fiindcă te scapă de poftele alimentare, care se pot concretiza în multe kilograme în plus! Bonus, sunt delicioase și merită să le cultivi într-o jardinieră, chiar la tine în balcon sau în grădină, după caz.

De multe ori, foamea nu este reală, ci susținută de diverse stări ca stres, furie, durere. Nu întâmplător, în SUA supraalimentarea poartă denumirea ”comforting food”, adică mâncarea care te poate liniști.

Te-ar mai interesa: Avertismentul unui chirurg oncolog: aceste 4 simpt...

Nu știu cum se face, dar alegerile sunt mereu dezastruoase pentru siluetă, de ce nimeni nu se alină cu o porție zdravănă de spanac, ci alege mereu alune sau prăjituri?

Nevoia compulsivă de a înfuleca diverse alimente hipercalorice poate fi combătută cu câteva condimente, ierburi aromatice, pe care le poți ține la geam.

Acestea sunt: busuioc, tarhon, păpădie, pătrunjel, rozmarin, scrie www.woman.at.

Pot fi consumate atât proaspete, cât și uscate, iar bonus, sunt delicioase, dau gust mâncării și puteți uita chiar de sare. Aromele mâncărurilor vor fi mai mult decât delicioase.

Te-ar mai interesa: Aceste pastile curăță și detoxifică ficatul, elimi...

Busuiocul – O mână de busuioc zilnic cu tanini, favonoide și uleiuri esențiale pentru arderea grăsimilor – desigur, numai proasptăt, nu uscat – doar mestecați câteva frunze când aveţi vreo poftă alimentară.

Tarhonul – Conține potasiu, estragol, substanțe amare și fitosterol, care ajută la digestie și stimulează rinichii.

Păpădia – Frunzele verzi ale păpădiei au un efect de drenare și detoxifiere. Planta are un conţinut bogat în calciul, fierul și vitamine şi consumul frunzelor de păpădie proaspete în salate ajută bila şi ficatul.

Te-ar mai interesa: Simptomele și cauzele circulației deficitare în or...

Pătrunjelelul – Pătrunjelul proaspăt conține vitaminele A, B și C, precum și fier, potasiu, magneziu și fosfor și favorizează arderea grăsimilor.

Rozmarinul – Uleiurile esențiale, rășinile și taninurile, dar și substanțele amare din rozmarin au un efect calmant asupra stomacului și intestinelor.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private