Sari la conținut

Condimentul care luptă cu infecții grave: Clostridium, Helicobacter, Klebsiella sunt doar câteva exemple

condimente benefice pentru sanatate
sursa foto: arhiva doctorul zilei
condiment pentru balonare

Condimentul care luptă cu infecții grave: Clostridium, Helicobacter, Klebsiella sunt doar câteva exemple de infecții „omorâte” de acest condiment banal.

O serie de studii relevă eficiența usturoiului împotriva unor infecții grave, unele dintre acestea fiind cele de care ne temem atât de mult în spitale.

Potrivit sciencedirect.com, extractul de usturoi proaspăt poate fi un medicament puternic ce luptă împotriva unor infecții cauzate de bacterii rezistente la o serie de alte tratamente.

Iată câteva infecții și afecțiuni care pot fi prevenite de usturoi, gratie proprietatilor sale antifungice si anticanceroase:

– Infectii cu Citomegalovirus

– Infectia Helicobacter Pylori

– Candida

– Afte

– Aflatoxicoza asociata cu micotoxina

– Rezistenta la Meticilin Staphylococcus Aureus (RMSA)

– Infectii virale (Herpes Simplex 1 si 2, stomatita aftoasa si veziculara, rinovirus uman de tip 2 )

– Infectia cu Streptococ de Grupa B

– Infectia Klebsiella

– HIV-1

– Pseudomonas Aerigonosima

– Tuberculoza microbacteriala

– Infectia cu Clostridium

Ajută la reglarea tensiunii arteriale

O serie de studii diferite au confirmat ca alicinul, compusul activ din usturoi, foloseste acelasi mecanism ca medicamentele pentru tensiune, numiti inhibitori ACE, ca sa micsoreze tensiunea.

Se crede ca usturoiul previne crearea angiotensinei II, un hormon ce ajuta vasele de sange sa se relaxeze. Asa cum spuneam, usturoiul este extrem de folositor si eficient in controlarea colesterolului LDL.

Chiar dacă oamenii de știință au descoperit relativ recent beneficiile consumului de usturoi, acest condiment este folosit încă din Evul Mediu pentru o sănătate de fier datorită proprietăților sale miraculoase.

Leac pentru diferite tipuri de cancer

Studiile arată că anumite substanțe din compoziția usturoiului, cum ar fi dialil disulfidul, au efecte veritabile in distrugerea celulelor canceroase.

De asemenea, usturoiul ajuta la crearea unui sistem imunitar puternic fiind este cunoscut și pentru reducerea dezvoltarii tumorilor papilare.

Vindecă infecții de urechi la copii

Acest condiment mai este cunoscut și pentru faptul ca ajuta la vindecarea infectiilor urechii la copii. Acesta actioneaza ca antibiotic natural, fara efecte secundare intrucat are puternice proprietati antibacteriene si antimicrobiene.

Sucul crud obtinut din cativa catei de usturoi poate fi introdus direct in ureche. Acest lucru poate determina durere, intrucat ustoroiul incepe sa actioneze asupra microbilor care au declansat infectia.

Durerea nu va persista foarte mult timp, dar copilul scapă de infecție și de toate neplăcerile create.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: