Un simplu condiment pare să fie cea mai bună armă împotriva grăsimii care se acumulează, în special, pe burtă. Un nou studiu prezentat la Conferința Asociației pentru Sănătatea Inimii a arătat că scorțișoara încetinește procesul de stocare al grăsimii și atenuează efectele negative pe care alimentele nesănătoase le au asupra inimii.
Testele au fost făcute, până acum doar pe șoareci de laborator, însă cercetătorii speră că scorțișoara are același efect și în cazul oamenilor. Rozătoarele care au primit suplimente de scorțișoară timp de 12 săptămâni, aveau în corp mai mulți anti-oxidanți și mai multe molecule anti-inflamatorii care protejează împotriva stresului. De asemenea, cântăreau mai puțin și aveau mai puțină grăsime pe burtă, în ciuda dietei bogate în grăsimi.
Un alt studiu făcut la Rush University Medical Center din Chicago, în 2016, a scos la iveală că același condiment e bun și pentru memorie.
Acupunctura reprezintă o ramură a medicinei tradiționale chineze, cu indicație specială în combaterea asteniei de…
Nouă spitale de adulţi şi copii şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală…
Semnul zodiacal în care ne naștem poate influența anumite trăsături de personalitate. Pentru unele zodii…
Institutul Naţional de Sănătate Publică a informat marţi că, în perioada 1 ianuarie 2023-28 aprilie…
Pensionarii vor primi începând cu luna mai deciziile cu pensiile majorate, iar pensiile majorate şi…
Băieţelul de şase ani din Gorj, care ar fi fost vândut pentru câteva sute de…