Sari la conținut

Condimentul care topește grăsimea nedorită. Lidia Fecioru: „Se face o cură la 3-7 zile”

Lidia Fecioru
Sursă foto:: arhiva Doctorul Zilei

Aroma bogată a usturoiului face ca orice mâncare să aibă un gust mai bun! Unul dintre ingredientele alimentare indispensabile în aproape fiecare bucătărie, usturoiul nu numai că îmbunătățește aroma unui fel de mâncare, dar ne oferă și o multitudine de nutrienți sănătoși. Pentru cei necunoscători, a fost folosit în medicina tradițională de secole. Puteți fie să-l serviți ca atare, fie să îl adăugați în mâncare sub formă de pastă de usturoi, usturoi prăjit și multe altele. Și dacă se întâmplă să fii un iubitor de usturoi, atunci trebuie să fi auzit de usturoi copt. Coacerea îmbunătățește gustul ingredientului și îl face mai gustos. În plus, se crede că stimulează compușii sănătoși.

Usturoiul este una dintre cele mai vechi plante folosite in scopuri medicinale. Egiptenii foloseau frecvent usturoiul atat in mancare, cat si pentru tratarea diverselor afectiuni de sanatate. Bulbi de usturoi s-au gasit si in mormantul lui Tutankhamon. Desi originar din Asia centrala, usturoiul are o istorie de peste 7000 de ani in diverse culturi de pe intreg globul. Romanii, grecii, japonezii si chiar si nativii americani foloseau usturoiul si il pretuiau pentru proprietatile sale medicinale.

Iată câteva beneficii pentru sănătate ale usturoiului copt:

  • coacerea face usturoiul ușor de digerat, reglând un intestin sănătos.
  • Poate ajuta la promovarea imunității și ne poate preveni răceala și gripa.
  • Încărcat cu antioxidanți, usturoiul este numit pentru a elimina toxinele și ajută la purificarea sânge
Usturoi copt

Lidia Fecioru dezvăluie rețeta ideală a usturoiului copt care e ajută să topim kilogramele în exces, dar care ne oferă un boost de energie și ne ajută să avem o imunitate de invidiat.

„Se iau căţeii de usturoi, se taie cotorul şi se pun într-o folie de aluminiu.

Se pune puţin piper negru, sare şi se bagă la cuptor, să se coacă. Căpăţâna de usturoi trebuie lăsată la cuptor cam 40 de minute în acea folie.

E bine să facem această cură cu o căpăţână de usturoi, deci cam 6 căţei de usturoi, o dată la 3 zile.

E foarte bun pentru imunitatea organismului şi nu mai avem nici acea stare de oboseală.

În al treilea rând, este un antibiotic foarte bun. Apoi, e indicat şi dacă vrem să slăbim, pentru că ajută la arderea grăsimilor.

Ne reglează tensiunea arterială, problemele legate de diabet, dar nu cel insulino-dependent. E suficient dacă mâncăm o dată pe săptămână.

După cinci săptămâni, se vor vedea schimbări în corp”, a explicat bioenergoterapeutul Lidia Fecioru în emisiunea Adevăruri ascunse.

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel