sâmbătă, octombrie 1, 2022

Confuzia dintre Pfizer, BioNTech și Comirnaty. CNCAV explică: „Există trei etichete diferite pentru același ser”.

Foarte mulți oameni care s-au programat pentru vaccinarea anti-covid sunt puțin confuzi în ceea ce privește denumire serului Pfizer. Potrivit Comitetului Național de Coordonare a Activității privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), atrage atenția că PfizerBioNTech este producătorul vaccinului anti-covid, iar Comirnaty este denumirea vaccinului.

Te-ar mai interesa: Îți plac pipotele de pui? Iată cât de benefice sun...

„- Doamnă, eu nu vreau Comirnaty. Eu vreau Pfizer. Așa m-am programat pe platformă, la Pfizer.
– Este în regulă, Pfizer o să primiți.
– Dar pe sticluță scrie Comirnaty!”
Este un dialog des întâlnit în centrele de vaccinare în care este administrat vaccinul Pfizer”, se arată în comunicatul CNCAV, publicat pe contul oficial de Facebook Ro vaccinare.

De unde apare confuzia aceasta despre Pfizer, BioNTech și Comirnaty?

Coordonatorul Centrului de Vaccinare de la Palatul Național al Copiilor a făcut precizări privind confuzia în ceea ce privește vaccinul Pfizer.

„De la ambalajul dozei. Primele doze au venit cu etichetă de PfizerBioNTech, apoi unele doze au venit cu o etichetă pe care este scris doar BioNTech, iar acum pe doze sunt etichete Comirnaty.
Coordonatorul centrului de vaccinare de la Palatul Național al Copiilor ne-a explicat cum s-a propagat confuzia. Oamenii, după ce se vaccinau cu prima doză, povesteau experiența trăită prietenilor, rudelor și vecinilor. Când le venea rândul acestora, toți se așteptau să vadă eticheta Pfizer.
Nu de puține ori, personalul vaccinator din centre este nevoit să le arate oamenilor cele trei etichete pentru a le demonstra că vaccinul administrat este cel pentru care s-au înscris.
PfizerBioNTech este producătorul vaccinului împotriva COVID-19, iar Comirnaty este denumirea vaccinului.
Vaccinarea cu oricare dintre vaccinurile autorizate de către Agenția Europeană a Medicamentului este sigură, gratuită și voluntară.
Pentru a veni și mai aproape de dumneavoastră, am creat grupul PROvaccinare, în care ne dorim să împărtășim experiențele plăcute, gândurile, ideile și toate sugestiile constructive pentru a reuși să ieșim învingători din această luptă”, se mai arată în comunicatul CNCAV.
Foto: CNCAV, Gabriel Chiriloiu, la Centrul de vaccinare de la Palatul Național al Copiilor

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private