sâmbătă, iulie 2, 2022

Consilierul onorific a lui Vlad Voiculescu, Ministrul Sănătății demis în cursul zilei de astăzi, nu a întârziat să își exprime opinia despre cele întâmplate într-o postare pe rețelele sociale.

„Cîțu, mizerabil până la capăt”, a scris miercuri Ștefan Voinea pe Facebook, după anunțul revocării din funcție a ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu.

Recent, Corpul de control al Prim-ministrului Florin Cîțu a sesizat Ministerul Public in rem privind accesul în Registrul Electronic Național de Vaccinări. Această decizie vine pe fondul finalizării controlului de la Ministerul Sănătății, în urma unui scandal privind accesarea datelor despre datelor despre vaccinare de către consilierul onorific al ministrului, Ștefan Voinea.

Te-ar mai interesa: Ce alimente și băuturi îți distrug dinții! Ferește...

Ministerul Sănătății a transmis, în replică, un comunicat în care susține că Ștefan Voinea, consilier onorific al ministrului Sănătății Vlad Voiculescu, avea dreptul să acceseze Registrul Electronic Național de Vaccinări.

De altfel, și Vlad Voiculescu a afirmat că Ștefan Voinea avea dreptul să acceseze datele respective.

„Evident că i-am dat voie. A fost una dintre atribuțiile sale. Evident că de asta se ocupa. Avea dreptul legal să acceseze datele. Nu vorbim despre date secrete. Nu sunt date clasificate. Ministerul Sănătății a făcut solicitare la INSP. Lucrurile sunt cât se pote de clare. Accesul este al ministerului Sănătății, nu al unei persoane sau alta”, a declarat fostul ministru a Sănătății.

Te-ar mai interesa: Testul simplu care îți spune cât de mult vei avea ...

Consilierul lui Voiculescu a continuat astăzi cu o nouă postare privind deciziile de transparență pe care fostul ministru a dorit să le ia:

„Pentru posteritate.

Vlad Voiculescu a cerut ADR transparentizarea achizițiilor din sănătate, inclusiv UNIFARM și ONAC.
Edit: tot Vlad a dat un ordin de ministru care impunea realizarea testelor PCR COVID prioritar în unitățile publice atunci când există disponibilitate, punând la risc în acest fel afaceri de milioane de euro ( https://lege5.ro/…/ordinul-nr-366-2021-privind…). Ordinul inițial care permitea testarea prioritară la privat fusese dat de ministrul PNL Tătaru în 2020.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private