Sari la conținut

Constipație în timpul menstruației? Iată cum să o vindeci

Constipație în timpul menstruației? Iată cum să o vindeci

Atâta timp cât nu există alte semne îngrijorătoare, cum ar fi sângele în scaun sau o durere puternică de burtă, constipația în timpul ciclului menstrual este foarte frecventă și normală. Dar este o perioadă tulburătoare pentru oricine femeie care trece prin „acea perioadă a lunii” și, pe deasupra, e nevoită să se lupte și cu constipația.

De ce apare constipatia în timpul menstruației

Constipația apare din cauza modificărilor în mișcările intestinale ca urmare a unui dezechilibru de estrogen și progesteron în timpul perioadei. Cu toate acestea, medicii cred că câteva afecțiuni subiacente, cum ar fi sindromul intestinului iritabil sau endometrioza, joacă, de asemenea, un rol în aceasta.

Producția excesivă de progesteron în organism chiar înainte de începerea menstruației încetinește digestia, provocând constipație.

Constipație: 5 metode de vindecare și prevenție

Dacă suferiți de crize lunare de constipație în timpul menstruației, iată câteva lucruri pe care le puteți face pentru a minimiza efectul:

1. Bea multă apă: Apa este de obicei o soluție unică pentru majoritatea problemelor corpului nostru, iar constipația se numără printre ele. Dacă nu bei suficientă apă poate doar agrava constipația. Puteți avea, de asemenea, o mulțime de lichide, cum ar fi supe, ceaiuri din plante și sucuri pentru a adăuga conținut de apă în organism.

2. Mănâncă multe fibre: Fibrele ajută la creșterea dimensiunii scaunului și la trecerea fără probleme. De asemenea, ajută la restabilirea echilibrului perturbat de hormoni. În timpul menstruației, consumați o mulțime de fructe precum mere, pere și legume precum fasolea și verdeața cu frunze.

3. Exercitii fizice: Este imperativ sa faci exercitii fizice regulat chiar si în timpul menstruatiei. Exercițiile și antrenamentele reglează metabolismul care ajută la stimularea sistemului digestiv. În timpul menstruației, este posibil să nu fie fezabil să faci antrenamente de mare intensitate, așa că asigură-te că măcar să faci o plimbare sau să faci jogging ușor pentru a menține impulsul în corp.

4. Încercați un laxativ ușor: Dacă suferiți de constipație severă, luați un laxativ ușor care este disponibil la ghișeu în orice farmacie. Dar asigurați-vă că nu le faceți un obicei, deoarece pot crea dependență pentru organism.

5. Luați probiotice: Suplimentele cu probiotice ajută la ameliorarea constipației și a altor probleme gastronomice pe termen lung. Alimentele probiotice precum cașul și legumele murate pot fi foarte utile pentru ameliorarea constipației.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel