Sari la conținut

STUDIU: DEPRESIA poate fi tratată și cu PROBIOTICE

Poate iaurtul să facă parte din dieta persoanelor cu
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
consumul de iaurt cand ai gută
STUDIU: DEPRESIA poate fi tratată și cu PROBIOTICE. Veste excelentă având în vedere că 10% din populația lumii suferă de această afecțiune cu efecte grave… 
Despre probiotice știm că este bine să le luăm atunci când ni s-a recomandat antibiotic, probioticele protejând flora intestinală.
Dar mai sunt și alte beneficii ale consumului de probiotice. Unele dintre acestea sunt absolut incredibile pentru că sunt asociate cu prevenirea sau chiar cu vindecarea anumitor afecțiuni serioase. Chiar grave, ce par ireversibile.
Dar ce sunt probioticele? Ei bine, sunt microorganismele care pot ajuta la menținerea unei stări bune de sănătate, dar și la formarea unui sistem imunitar rezistent în fața virusurilor și a bacteriilor.
Potrivit Science Alert, probioticele pot avea efecte benefice chiar și asupra depresiei. Poate părea greu de crezut, dar s-au făcut studii în acest sens.
Așadar, studiile arată că aceste bacterii benefice pot avea un rol extrem de important în tratarea depresiei. Science Alert citează un studiu la care au participat 47 de voluntari.
Toți cei care au participat la studiul menționat de Science Alert se confruntau cu episoade depresive.

Rezultate validate de psihiatru

Interesant este și faptul că rezultatele studiului sunt validate de medic psihiatru. De altfel, cercetarea realizată pe cei 47 de pacienți cu depresie a fost publicată în Translational Psychiatry.
Ce spune psihiatrul?
Ei bine, psihiatrul Anna-Chiara Schaub de la Universitatea din Basel, Elveția, explică un aspect cel puțin interesant.

„Dacă vom avea cunoștințe suplimentare despre efectul anumitor bacterii, ar putea fi posibil să se știe ce bacterii să se aleagă și să se folosească pentru a obține cel mai bun amestec pentru tratamentul depresiei”, a menționat psihiatrul citat de Science Alert.

Despre probiotice și beneficiile acestora, s-a mai descoperit și în studii privind tratarea cancerului la sân. Iată detalii aici.

Pe de altă parte, beneficiile pentru sănătate ale probioticelor nu au fost suficient cercetate și încă nu se cunoaște câte pot face acestea.

DE altfel,  cercetările continuă pentru a stabili dacă acestea ar putea face, de asemenea, mai mult rău decât bine.

10% din populația lumii suferă de depresie

Așadar, vestea ar putea fi excelentă pentru aproximativ 10% din populația lumii. Statisticile arată că 10% din populația globului suferă de această afecțiune cumplită.

Este gravă și pentru că este boala care nu se vede. Mulți neagă de teamă să nu fie luați drept nebuni. Din păcate, unii ajung la gesturi necugetate

Recent, în România, o terapie non-invazivă promite să lucreze creierul pentru a lupta cu anumite afecțiuni, printre care și depresia.

Este vorba despre neurofeedback, o terapie apreciată de zeci de ani în afara granițelor, nouă în România.

Mai ușor să prevenim decât să vindecăm, mai ales boli atât de severe cum este depresia, este bine să avem grijă la stilul de viață și cel alimentar.

Să ne amintim ce spunea profesorul Constantin Dulcan, că doar 5-10% din boli sunt ereditare, restul apar din stilul nostru de viață. 

Mai multe detalii aici.

Iar pentru cei interesați de tratamente naturiste și fitoterapie, există și alternativa aceasta: iată ce plante face minuni. 

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: