Sari la conținut

Consultații cu moașă pentru gravide și lăuze. Prof. Dr. Gheorghe Peltecu: „Este un serviciu deosebit în interacțiunea cu femeile însărcinate”

Consultații cu moașă pentru gravide și lăuze. Prof. Dr. Gheorghe Peltecu: „Acest serviciu este unul deosebit în interacțiunea cu femeile însărcinate”.

Cu o rată de peste 40% a numărului de operații de cezariană din totalul nașterilor, a doua în topul UE, România are nevoie disperată de astfel de servicii destinate gravidelor.

În afară de justificările medicale fondate, unul dintre motivele cele mai frecvente pentru care femeile aleg operația cezariană este tocofobia, frica de naștere naturală. Relația strânsă cu o moașă pe parcursul sarcinii și travaliului are un impact extrem de pozitiv asupra atitudinii femeii vizavi de procesul fiziologic al nașterii naturale.

Clinica Nativia, specializată în servicii de obstetrică și ginecologie, introduce în portofoliu un serviciu de suport pentru femeile însărcinate și proaspetele mame, conex celor medicale: consultații cu moașa Dana Zamfir, începând cu data de 1 martie.

Consultații cu moașă pentru gravide și lăuze. Prof. Dr. Gheorghe Peltecu: „Acest serviciu este unul deosebit în interacțiunea cu femeile însărcinate

O gravidă informată își creează un mindset pozitiv, își duce sarcina mai ușor și intră cu mult mai multă încredere în procesul nașterii. De asemenea, relația cu specialistul obstetrician se îmbunătățește, iar primele săptămâni cu bebelușul nou-născut nu mai par atât de copleșitoare atunci când beneficiază de susținerea adecvată în sarcinile sale de proaspătă mamă.

Este tocmai ceea ce intenționează Clinica Nativia să ofere prin introducerea serviciului de consultații cu Dana Zamfir, moașă cu experiență de peste 25 de ani în conducerea travaliului și asistență la naștere. Competențele sale se extind și în zona de urmărire a sarcinii, a procesului de alăptare și de recuperare post-partum. Gravidele sau proaspetele mămici vor putea beneficia de acest tip de consultație începând cu data de 1 martie.

 

„Acest serviciu este unul deosebit în interacțiunea cu femeile însărcinate și ne bucurăm să îl oferim cu ajutorul unui profesionist de excepție precum Dana Zamfir. Decizia de a începe această colaborare s-a bazat atât pe feedback-ul primit de la gravidele care ne-au trecut pragul de-a lungul timpului și au colaborat cu specialiștii noștri, cât și pe necesitățile lor, în general”, a declarat Prof. Dr. Gheorghe Peltecu, medic primar obstetrică-ginecologie.

Interacțiunea cu moașa crește încrederea femeilor în abilitatea de a naște natural

Cu o rată de peste 40% a numărului de operații de cezariană din totalul nașterilor, a doua în topul UE, România are nevoie disperată de astfel de servicii destinate gravidelor. În afară de justificările medicale fondate, unul dintre motivele cele mai frecvente pentru care femeile aleg operația cezariană este tocofobia, frica de naștere naturală. Relația strânsă cu o moașă pe parcursul sarcinii și travaliului are un impact extrem de pozitiv asupra atitudinii femeii vizavi de procesul fiziologic al nașterii naturale.

Cu moașa Dana Zamfir, gravidele pot avea discuții mai ample despre subiecte tangențiale actului medical, informații pe care nu le obține de la medicul obstetrician, dar care o vor ajuta să-și îmbunătățească interacțiunea cu acesta pe parcursul sarcinii și în timpul nașterii. De asemenea, noul serviciu oferit de Clinica Nativia acoperă și procesele de alăptare și recuperare a femeii după naștere.

Dana Zamfir este absolventă a Facultății de Medicină „Carol Davila” din București, secția Moașe, și a unui masterat în formare profesională în domeniul „Gestionării marilor urgențe în sala de nașteri”, contribuind, de-a lungul carierei, la formarea moașelor pentru marile urgențe de natură obstetrică, pe parte teoretică și practică. De asemenea, este formator și în cadrul proiectului european „Gest urgent” cu aceeași direcție de lucru.

„Principala mea specializare este aceea de a ajuta gravidele în sala de nașteri și în timpul nașterii. Zilnic interacționez cu paciente de vârtste diferite, religii diferite, medii sociale diferite și am învățat să mă adaptez nevoilor lor.

Pentru mine este important să mă fac înțeleasă, să aibă încredere în mine și în actul medical pe care îl desfășor. Când toată echipa medicală se concentrează asupra actului medical, de multe ori uităm să vorbim cu pacienta. Comunicarea este cheia.

Iar una dintre valorile echipei Nativia este aceasta. Așa ca decizia de a mă alătura echipei a fost una simplă. Cosider că acest serviciu este mai mult decât util, este esențial pentru ca femeile să pășească cu încredere pe drumul către naștere și către viața cu un nou-născut.” a declarat moașa Dana Zamfir, recent alăturată echipei de specialiști Nativia.

Pacientele vor descoperi în Dana Zamfir un interlocutor empatic, răbdător, un bun comunicator, un adevărat suport moral pentru sarcină, travaliu, naștere și perioada post-partum. Programările la consultanțiile cu moașa se pot face la numărul de telefon 021/230.79.73 sau pe www.nativia.ro/contact-programari/.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel