marți, august 3, 2021

Cancerul care afectează copiii poate veni și ca rezultat al consumului gravidei în timpul sarcinii de produse nesănătoase.

Un loc fruntaș în topul acestor produse este ocupat de cărnurile procesate,

un adevărat pericol pentru organism!

De aceea trebuie evitate cât mai mult. Dacă în trecut spitalele de oncologie erau goale, acum secțiile sunt pline cu oameni care se îmbolnăvesc de diverse tipuri de tumori, spun medicii. Poate ar trebui să fim atenți și la alimentație, la ceea ce consumăm, avertizează specialiștii!

Crenvurștii ademenesc prin textura crocantă și gustul picant, însă la fabricarea acestora este folosită foarte puțină carne și foarte multe substanțe pe post de conservanți, care să ofere culoare, aromă și să mimeze gustul de carne.

De-a lungul timpului, mai multe studii au

relatat despre posibilele consecințe ale consumului de crenvurști, mezeluri și alte cărnuri procesate. Gravidele ce consumă crenvurști frecvent își predispun copiii la apariția cancerului, arată unul dintre studii.

În urma unui studiu amplu, desfășurat în anii ’90 de oamenii de știință Sarasua S. și Savitz D, s-a evidențiat o corelare între frecvența cu care o gravidă sau un copil mănâncă crenvurști sau alte cărnuri procesate, și tendința ca cei mici să dezvolte cancer, potrivit unica.ro.

Oamenii de știință au descoperit astfel cum copiii născuți din mame ce au consumat o dată pe săptămâna sau

mai des crenvurști în timpul sarcinii, aveau un risc dublu de a dezvoltă tumori la nivelul creierului.

Copiii ce au consumat ei înșiși crenvurști o dată pe săptămâna sau cu o frecvența mai mare, aveau de asemenea un risc crescut pentru același tip de maladii.

Cum pot crenvurștii să predispună la apariția cancerului?

Majoritatea crenvurștilor, chiar și dintre cei mai „curați” în ingrediente, de pe piață, conțin conservanți numiți nitriti. În timpul procesării, nitriții se combină cu aminele, compuși organici prezenți în carne, și formează compuși carcinogeni numiți N-nitroso.

Acești compuși

au fost asociați cu cancerul cavității bucale, de vezică urinară, al esofagului, stomacului și cerebral.

Acesta nu e primul studiu de acest gen: Echipa condusă de un alt om de știință, Peters JM, a descoperit că există o legătură între consumul anumitor alimente și riscul crescut de leucemie apărută la copii.

Cercetarea s-a desfășurat în Los Angeles, între anii 1980 și 1987, iar copiii studiați au avut vârste cuprinse între 0 și 10 ani. În urmă studiului, cercetătorii au ajuns la concluzia că cei mici care au consumat 12 sau mai mulți crenvurști pe lună, aveau un risc de 9 ori mai mare

de a dezvoltă leucemie.

Ultimele stiri

Parteneri