Sari la conținut

Consumi lapte vegetal în post? Iată cât de periculos este, de fapt! Specialist: 98% din ingrediente sunt doar apă cu niște emulgatori și, uneori, un îndulcitor dubios aruncat

Adesea, laptele vegetal este consumat în tipul postului sau, de asemenea, de persoanele care au o alimentație bazată pe plante. Cu toate acestea, laptele vegetal poate conține o multitudine de ingrediente nocive, pe care trebuie să le evităm cu orice preț.

Anumite persoane susțin beneficiile laptelui vegetal, în timp ce anumiți specialiști susțin că, deși poate fi un înlocuitor dacă este nevoie, laptele vegetal nu se poate compara cu cel de origine animală, din punct de vedere nutrițional.

Laptele vegetal are în compoziție o multitudine de ingrediente străine corpului și prea puțin din ceea ce e cu adevărat benefic, precum nutrienții regăsiți în planta de bază din care este făcut laptele.

Cu toate acestea, laptele vegetal poate înlocui laptele de origine animală în anumite circumstanțe, dacă este necesar. Este, însă, nevoie să analizezi bine eticheta pentru a evita ingredientele nocive. Care sunt ingredientele pe care trebuie să le eviți?

Evită laptele vegetal dacă are în compoziție aceste 6 ingrediente

Patricia Rusu, nutriționist, dezvăluie pe o rețea de socializare principalele ingreidente pe care trebuie să le eviți în laptele vegetal, dacă vrei să îl consumi.

„Știați că unele branduri de lapte vegetal conțin doar 2% din „alimentul principal”, în timp ce celelalte 98% sunt doar apă cu niște emulgatori și, uneori, un îndulcitor dubios aruncat, împreună cu substanțe nutritive precum vitamina A și D adăugate artificial.⁣

Este important să citiți întotdeauna etichetele de pe produse! Iată câteva ingrediente comune găsite în laptele vegetal:

Caragenan: extras din alge marine roșii comestibile. Este utilizat pe scară largă în industria alimentară, pentru proprietățile sale de gelifiere, îngroșare și stabilizare. Nu este digerabil și nu are valori nutriționale. Deși derivă dintr-o sursă naturală, pare a fi deosebit de periculos pentru sistemul digestiv, declanșând un răspuns imun similar cu cel pe care îl are corpul tău când este invadat de agenți patogeni precum Salmonella.

Lecitina din soia: Aceasta este de obicei modificată genetic dacă nu se menționează că este organică. Dacă nu este organică, înseamnă că puternic pulverizată cu substanțe chimice, făcându-l un cancerigen pentru om. ⁣

Uleiuri vegetale: soia, canola, șofran etc. pot fi găsite în anumite branduri de lapte vegetal. Aceste uleiuri pot fi extrem de inflamatorii la nivelul intestinului”, scrie Patricia Rusu, nutriționist.

De asemenea, ea recomandă să mai evităm și:

  • zahărul adăugat
  • aromele naturale
  • nutrienții sintetici

 

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel