luni, august 15, 2022

Cercetătorii au investigat efectele consumului de cafea asupra riscului de leziuni renale acute. Ei au descoperit că orice cantitate de cafea reduce riscul de leziuni renale acute, dar că 2-3 căni pe zi este cea mai potrivită cantitate.

Cafeaua conține mulți compuși benefici pentru sănătate, inclusiv cofeină, diterpene și acid clorogenic.

Studiile arată că consumul obișnuit de cafea este legat de prevenirea afecțiunilor cronice și degenerative, inclusiv cancerul, tulburările cardiovasculare, diabetul și boala Parkinson.

Te-ar mai interesa: Ce spunea Arsenie Boca despre Maica Domnului: NU f...

Cofeina, compusul cel mai frecvent studiat din cafea, exercită efecte pozitive asupra funcției renale, iar consumul zilnic de cafea este legat de un risc mai scăzut de boală cronică de rinichi.

Deși alți compuși din cafea sunt mai puțin studiați, compuși precum acidul clorogenic și trigonelina sunt cunoscuți că reduc inflamația generalizată și stresul oxidativ.

A ști mai multe despre modul în care consumul de cafea afectează incidența altor afecțiuni legate de rinichi ar putea ajuta factorii de decizie să ia măsuri pentru a reduce riscul oamenilor de a dezvolta boli renale progresive.

Te-ar mai interesa: De ce ți se face somn după masă? Un expert elucide...

Recent, cercetătorii au investigat efectele consumului de cafea asupra leziunii renale acute (AKI), atunci când rinichii își pierd brusc întreaga funcție sau parțial.

AKI reprezintă o problemă de sănătate publică, cu aproximativ 0,25% din populația generală care se confruntă cu AKI, care crește la 18% în rândul persoanelor care sunt spitalizate anual.

Din analiza lor, cercetătorii au descoperit că un aport mai mare de cafea este legat de un risc mai scăzut de incident AKI.

Te-ar mai interesa: Mesajul runelor pentru o zodie. Numerolog: Află un...

Studiul a fost publicat în Kidney International Reports.

Cea mai benefică cantitate de cafea de consumat

Pentru studiu, cercetătorii au folosit date de la 14.207 adulți cu vârste cuprinse între 45 și 64 de ani din studiul privind riscul de ateroscleroză în comunități (ARIC).

Cercetătorii au evaluat consumul de cafea al participanților în timpul primei vizite prin intermediul unui chestionar privind frecvența alimentelor. În total, au găsit:

Te-ar mai interesa: Viața unei zodii se schimbă radical. Astrolog: Mar...

 

 

  • 27% nu au băut niciodată cafea
  • 14% au băut mai puțin de o ceașcă de cafea pe zi
  • 19% au băut 1 cană pe zi
  • 23% au băut 2-3 căni pe zi
  • 17% au băut mai mult de 3 căni pe zi

Pentru a defini leziunea renală acută, cercetătorii au analizat ratele de spitalizare, inclusiv un cod al Clasificării Internaționale a Bolilor care urmărești AKI pe o perioadă medie de 24 de ani. Ei au remarcat 1.694 de cazuri de incidente AKI în timpul perioadei de urmărire.

După ajustarea factorilor demografici, ei au descoperit că persoanele care consumau orice cantitate de cafea aveau un risc cu 11% mai mic de a dezvolta AKI în comparație cu persoanele care nu consumau deloc.

Te-ar mai interesa: Mesaje Sfânta Maria 2022. Cele mai frumoase urări ...

Cercetătorii au remarcat în continuare o relație dependentă de doză între AKI și consumul de cafea, cei care consumă 2-3 căni de cafea pe zi experimentând cea mai substanțială reducere a riscului.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private