Sari la conținut

Consumul acestui ingredient în exces vă va slăbi sistemul imunitar

Corpul uman are un sistem foarte eficient pentru a se proteja de „invadatorii” din afară, cum ar fi virușii, bacteriile, ciupercile, etc. Cea mai importantă parte a acestui sistem este capacitatea organismului de a identifica și distruge orice invadator care pătrunde în interior.

Există un aspect care este posibil să nu îl știți despre sistemul imunitar al corpului:

MÂNCAREA ORICĂRUI TIP DE ZAHĂR ARE POTENȚIALUL DE A REDUCE APĂRAREA CORPULUI CU PÂNĂ LA 75% SAU MAI MULT ÎNTR-UN INTERVAL DE PATRU PÂNĂ LA ȘASE ORE

Nu sunt date noi. În anii 1970, Dr. Linus Pauling (unul dintre cei mai mari cercetători din domeniul microbiologiei) a descoperit că vitamina C ajută organismul să combată răceala obișnuită. Ca parte a aceleiași cercetări, dr. Pauling a constatat că zahărul încetinește grav același proces. Acest lucru este foarte important de știut, deoarece utilizarea acestor informații poate preveni bolile și poate ajuta în mod dramatic la vindecare.

  1. Cum dispune corpul tău de invadatori

Bacteriile, virusurile etc. sunt literalmente „înghițite” de un tip special de celule numite „fagocite”. Aceasta este o celulă, cum ar fi o celulă albă din sânge, care înghiți și absoarbe deșeurile, microorganismele dăunătoare sau alte corpuri străine în fluxul sanguin și țesuturi.

  1. Vitamina C

Dr. Pauling a descoperit că vitamina C este necesară pentru celulele albe din sânge pentru a înghiți și absorbi viruși și bacterii. De fapt, o celulă albă din sânge trebuie să conțină de 50 de ori concentrația de vitamina C decât s-ar găsi în mod normal în sângele din jurul său. Așa a venit doctorul Pauling cu teoria „ia vitamina C pentru răceală”

Pentru a continua să distrugă bacteriile și virușii, celulele albe din sânge trebuie să acumuleze vitamina C tot timpul pentru a menține concentrația de 50 de ori.

Deci, vitamina C este mutată prin membranele celulare în globulele albe din tot corpul, tot timpul. De aceea, este important să aveți la dispoziție o mulțime de vitamina C pentru corpul dumneavoastră.

  1. Zaharul

Glucoza (zahărul în forma sa cea mai simplă, așa cum se găsește în fluxul sanguin) și vitamina C au o structură chimică similară. De fapt, atât de asemănător, încât atunci când o celulă albă din sânge încearcă să extragă mai multă vitamina C din sângele din jur, glucoza poate fi substituită din greșeală.

Dacă concentrația de glucoză din sânge depășește o anumită concentrație, concentrația de celule albe din sânge de 50 de ori a vitaminei C poate începe să scadă din cauza cantității mari de glucoză pe care o preia ca înlocuitor al vitaminei C.

De fapt, la un nivel de zahăr din sânge de 120, capacitatea celulelor albe din sânge de a absorbi și distruge virușii și bacteriile este redusă cu 75%. Acest nivel de zahăr din sânge ar fi obținut cu ușurință de către orice persoană normală care mănâncă ceva zahăr (tort, prăjituri, bomboane, sifon sau chiar bea suc de fructe).

Mai mult, poate dura patru până la șase ore până când concentrația de vitamina C din celulele albe din sânge atinge concentrația optimă de 50 de ori.

Concluzie

După cum puteți vedea, nu este o idee minunată să mâncați orice fel de zahăr dacă sunteți bolnav, inclusiv sucul de portocale mult recomandat (care poate conține vitamina C, dar acest lucru nu va ajuta dacă celulele albe din sânge nu pot trece de zahăr).

În plus, dacă ai fi într-un program de îmbunătățire a sănătății de orice fel, zahărul ar fi inamicul tău numărul 1!

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel