Sari la conținut

Consumul drogurilor crește în rândul copiilor. Tinerii încep la vârste tot mai fragede

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Consumul substanțelor interzise a crescut în mod substanțial în ultimii ani, mai ales în timpul pandemiei. Autoritățile fac o constatare înfricoșătoare, însă. Tinerii încep să consume droguri la vârste tot mai fragede.

Foarte mulți tineri care au început să consume droguri ajung la spital, unde au nevoie de ajutor. De multe ori este vorba despre o supradoză.

Deși situația este alarmantă la nivel național, autoritățile din Vâlcea fac eforturi pentru a opri consumul acestor substanțe cu ajutorul informării.

Tinerii consumă droguri la vârste tot mai fragede

Autorităţile antidrog din ţara noastră atrag din nou atenţia asupra vârstei tot mai fragede la care începe consumul de substanţe interzise. În judeţul Vâlcea, adolescenţi de 14 ani sau chiar copii mai mici ajung la spital în stare gravă, după ce au folosit droguri, motiv pentru care orele de informare şi prevenire în şcoli se desfăşoară zilnic, anunță RRA.

Supradozajul, îndeosebi cu canabis, este principalul motiv pentru care tinerii vâlceni ajung la urgențe.

În cursul anului trecut, 14 adolescenți au avut nevoie de ajutorul medicilor pentru a fi salvați, un număr în ușoară creștere, susțin specialiștii, față de anii precedenți.

Pericolul este foarte ridicat, mai ales la vârste fragede, când tinerii sunt tentați să încerce diferite substanțe.

Printre cei care vin să solicite sprijin din partea Centrului Antidrog Vâlcea se numără minori, de la vârsta de 14 ani.

Aceștia provin din familii dezorganizate, iar consumul drogurilor, indiferent de natura lor, îi face să aibă o altă perspectivă a situației în care se află, după cum ne-au mărturisit cei care le oferă consiliere.

Pentru a preveni asemenea situații neplăcute, specialiștii desfășoară acum zilnic ore de informare în școli, unde cele mai frecvente întrebări din partea elevilor sunt legate de partea juridică a consumului de droguri.

Substanțele interzise sunt utilizate pentru a căuta o scăpare din lumea reală. Totuși, specialiștii recomandă ca problemele personale să fie rezolvate prin consiliere. Substanțele interzise nu sunt un răspuns și pot aduce chiar moartea.

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel