joi, august 18, 2022

Număr record de decese prin supradoză de droguri, în SUA. „Este imens, este istoric, este nemaiauzit, o adevărată rușine”.

Decesele prin supradoză de droguri au crescut în SUA cu aproape 30% în 2020, până la un record de 93.000, cea mai mare creștere înregistrată la un singur an. Decesele au crescut în fiecare stat, în afară de două, Dakota de Sud și New Hampshire, cu creșteri pronunțate în Sud și Vest, potrivit statisticilor preliminare publicate miercuri de Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Te-ar mai interesa: Dr. Vasi Rădulescu: 30 de sfaturi simple pentru o ...

Număr record de decese prin supradoză de droguri, în SUA

Au fost stabilite mai multe recorduri sumbre:

  • cele mai multe decese de supradoză de droguri dintr-un an; cele mai multe decese din cauza supradozelor de opioide;
  • cele mai multe decese de supradoză de la stimulente precum metamfetamina; 
  • cele mai multe decese din clasa mortală a opioidelor sintetice cunoscute sub numele de fentanil.

„Este imens, este istoric, este nemaiauzit, fără precedent și o adevărată rușine. Este o rușine deplină”,  a declarat Daniel Ciccarone, profesor de medicină la Universitatea din California, San Francisco, care studiază piețele de heroină, potrivit NY Times.

„Pandemia COVID-19 a creat o coliziune devastatoare a crizelor de sănătate din America”

Numărul de morți din Covid-19 a depășit anul trecut 375.000, cel mai mare eveniment american de mortalitate dintr-un secol. Dar decesele cauzate de droguri au fost experimentate disproporționat în rândul tinerilor. 

„Acesta este cel mai mare număr de decese prin supradoză înregistrate vreodată într-o perioadă de 12 luni și cea mai mare creștere din cel puțin 1999”, spune dr. Nora Volkow, directorul Institutului Național pentru Abuzul de Droguri (NIDA), parte a Institutelor Naționale of Health, a declarat într-un comunicat, potrivit CNN.

Te-ar mai interesa: Alimentele acide îngrașă și îmbolnăvesc. Cu ce ali...

„Aceste date sunt îngrozitoare. Pandemia COVID-19 a creat o coliziune devastatoare a crizelor de sănătate din America”, a adăugat Volkow.

Ca și în ultimii ani, utilizarea inadecvată a opioidelor a fost în spatele majorității deceselor. Decesele prin supradoză de opioide au crescut de la 50.963 în 2019 la 69.710 în 2020.

„Pandemia a fost un moment incredibil de incert și stresant pentru mulți oameni și observăm o creștere a consumului de droguri, dificultăți în accesarea tratamentelor de salvare a vieții pentru tulburările consumului de substanțe și o creștere tragică a deceselor cauzate de supradozaj.

Te-ar mai interesa: Sarea, tratament eficient folosit de mii de ani...

Pe măsură ce continuăm să abordăm atât pandemia COVID-19, cât și criza de opioide, trebuie să acordăm prioritate opțiunilor de tratament mai accesibile pentru persoanele cu tulburări de consum de substanțe. ”, a spus mai spusVolkow.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private