luni, octombrie 3, 2022

Contact intim. Multe femei simt nevoia să urineze după ce au relații intime, însă toate ar trebui să facă asta, de fiecare dată, ne recomandă medicii ginecologi.

Raportul intim antreneaza intotdeauna o mica crestere a cantitatii de microbi in uretra. Odata prezenti, acestia au tendinta sa urce pana la vezica, de unde pot provoca infectii urinare recidivante.

După contact intim

Urinarea in sine are un efect de curatare si de eliminare a microbilor. Acest gest este asadar extrem de important. Datorita lui, unele femei nu au aproape deloc probleme de acest gen. E vorba de acelea care dupa contact intim simt o dorinta foarte mare de a merge la toaleta. Simturile lor le ajuta asadar foarte mult.

Te-ar mai interesa: Mihaela Bilic, medic nutriționist: Stresul și alim...

Cele mai putin norocoase, care nu simt nevoia sa urineze dupa ce au relații intime, sunt tocmai clientele fidele ale micozelor.

In ceea ce priveste curatarea propriu-zisa a vaginului, spalaturile interne nu sunt deloc recomandate, intrucat distrug flora vaginala si, odata cu aceasta, si capacitatile de aparare ale acestuia. Astfel, pot aparea infectii micozice sau bacteriene si uscaciune vaginala. Igiena intima ar trebui deci sa se limiteze doar la exterior.

Dintr-un motiv pe care nu-l putem înțelege, există mitul că nu poți rămâne însărcinată dacă urinezi după sex. Bineînțeles, acest mit este 100% FALS și nu are nici cea mai mică bază reala. Urina nu are nicio legătură cu interiorul vaginului, unde are loc ejacularea, deci șansele să rămâi însărcinată rămân la fel de mari. Uită de toate aceste mituri și protejează-te corespunzător!

Te-ar mai interesa: Ce spune ultima cifră din CNP despre tine. Numerol...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private