sâmbătă, ianuarie 23, 2021
Tănasă Sabina

Încetinirea procesului de îmbătrânire este acum posibil! Nu este un secret faptul că actul intim are multe beneficii, dar un nou studiu sugerează că a avea relații intime frecvente vă poate împiedica, de asemenea, să îmbătrâniți.

Studiul, realizat de Universitatea din California din San Francisco, a monitorizat obiceiurile intime a 129 de mame în relații pe parcursul unei săptămâni. Cercetătorii au descoperit că cei care au avut relații intime cel puțin o dată în acea săptămână au avut telomeri semnificativ mai lungi, capace de nucleoproteine la capătul firelor de ADN care protejează cromozomii de deteriorarea lor, decât cei care nu au avut parte de un act intim.

Telomerii se descompun în mod natural din cauza îmbătrânirii, alimentației slabe și consumului ridicat de alcool, potrivit studiului. Dar a fi activ fizic, a mânca bine și, aparent, a face activ intim, poate ajuta la remedierea și prelungirea lor. Alte studii sugerează că telomerii vă pot ajuta să trăiți mai mult și să păstrați sănătatea fizică și mentală pe măsură ce îmbătrâniți.

Soluția simplă pentru încetinirea procesului de îmbătrânire

Potrivit studiului, satisfacția relației, sprijinul zilnic sau conflictul și stresul perceput nu aveau nimic de-a face cu durata telomerilor. Nici dorința intimă a participanților sau plăcerea actului intim nu au făcut-o.

Evident, este nevoie de mai multe cercetări aici, deoarece a fost un studiu atât de mic realizat într-o perioadă scurtă de timp. Dar alte studii s-au stabilit, de asemenea, că o dată pe săptămână este un număr ideal de ori pentru a întreține relații intime cu partenerul tău, deci nu este un obiectiv rău pentru care să te străduiești.

Dar este, de asemenea, important să ne amintim că ar trebui avem un contact intim atât cât doriți voi și partenerul . Există o mulțime de lucruri care vă pot prelungi viața, care vă vor face mult mai fericiți decât să aveți un contact intim de rutină și neîmplinit.