miercuri, martie 29, 2023

VITAMINA B12 este un nutrient esențial, pe care majoritatea oamenilor îl obțin din alimente. Când se dezvoltă o deficiență, suplimentele și injecțiile pot preveni ca daunele să devină ireversibile. Crampele nocturne la nivelul degetelor de la picioare pot semnala că sunt necesare astfel de tratamente.

Vitamina B12 realizează o serie de procese biologice, de la întreținerea sistemului nervos până la producerea de globule roșii. Cu toate acestea, devine din ce în ce mai greu de absorbit pe măsură ce îmbătrânim, deoarece nivelurile de acizi din stomac se epuizează. Acest lucru poate preveni absorbția B12 în ficat, ceea ce poate determina apariția progresivă a simptomelor.

Te-ar mai interesa: ALERTĂ la nivel european! Substanțe cu potențial C...

Atunci când amorțirea degetelor de la picioare apare, poate reflecta o stare de sănătate subiacentă sau întreruperi temporare ale sistemului circulator, mușchilor și articulațiilor.

National Institutes of Health citează spasmele musculare ca simptom al nivelului scăzut de B12, alături de furnicături, dureri, slăbiciune și amorțeală.

În timp ce mulți se plâng de spasme în degetele de la picioare, nivelurile scăzute pot provoca zvâcniri în mușchii din tot corpul.

Site-ul web explică: „Chiar dacă suferiți doar de câteva simptome […], în special simptome neurologice, este recomandabil să vă testați și să vă educați despre această deficiență.

Te-ar mai interesa: Remedii pentru durerile de spate: schimbați aceste...

Deși deficiența de B12 poate să nu fie întotdeauna vinovată (aceste semne și simptome pot proveni din alte cauze), este esențial ca medicul dumneavoastră să excludă această afecțiune din cauza potențialului de diagnosticare greșită.”

Convulsiile și spasmele sunt manifestări comune ale nivelurilor scăzute de B12, la fel ca și crampele și furnicăturile.

Aceste simptome apar deoarece vitamina B12 joacă un rol critic în sistemul nervos.

Te-ar mai interesa: Test rapid care îți arată gradul de lăsare al sâni...

Absența acestuia poate determina oamenii să dezvolte probleme de ordin nervos, ceea ce provoacă contracții musculare involuntare.

Psychology Today afirmă: „Dacă aveți convulsii ocazionale pe timp de noapte nu trebuie să vă faceți griji, dar spasmele musculare cronice pot indica diferite probleme de sănătate”.

Cu cât o deficiență este lăsată negestionată mai mult timp, cu atât nervii devin mai afectați.

Te-ar mai interesa: Avertisment pentru glicemie crescută: 2 semne pe c...

Intervenția medicală în acest stadiu este imperativă, deoarece afectarea nervilor poate duce în cele din urmă la neuropatie periferică.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private