miercuri, martie 22, 2023

Controverse privind adoptarea săptămanii de lucru de 4 zile. Angajaţii din România şi-ar dori să meargă la muncă mai puţine zile pe săptămână, companiile însă sunt reticente în adoptarea săptămânii de lucru de doar 4 zile.

Un experiment recent, realizat în Marea Britanie, a demonstrat că mai puţine zile petrecute la birou cresc productivitatea.

Se cere adoptarea săptămanii de lucru de 4 zile

Opt din zece angajați își doresc să lucreze doar 4 zile pe săptămână, chiar și 10 ore pe zi, în timp ce patru din zece angajatori se tem că acest program ar influența negativ capacitatea oamenilor de a se concentra și, implicit, productivitatea, arată un studiu BestJobs, citat de RRA.

Te-ar mai interesa: TOP 5 surse naturale de potasiu, un mineral care m...

Expert: Personalul ar ajunge la extenuare din cauza volumului de muncă 

Aproape 35% dintre reprezentanții companiilor sunt preocupați de faptul că, pe termen lung, personalul ar ajunge la extenuare din cauza volumului zilnic de muncă mai mare.

Oamenii spun că ar folosi ziua liberă pentru a face mai multe activități în familie, s-ar ocupa de treburile pe care nu le pot face atunci când lucrează, ar dedica mai mult timp pasiunilor sau ar alege să se odihnească.

Așadar, ziua liberă ar contribui la un stil de viață mai echilibrat, iar reducerea săptămânii de muncă ar avea un efect pozitiv și asupra modului de lucru.

Te-ar mai interesa: Planta care reduce semnificativ nivelul zahărului ...

Studiul arată că, în prezent, patru din zece angajați lucrează în sistem hibrid, 29% lucrează doar de acasă și restul de 28 de procente doar de la birou. Sondajul a fost realizat luna trecută cu aproximativ 2.200 de angajați care utilizează internetul și 254 de respondenți din rândul companiilor.

De reținut, cel mai mare experiment internațional de scurtare a săptămânii de muncă s-a încheiat de curând și a avut rezultate pozitive.

Te-ar mai interesa: Copil în stare gravă cu varicelă ajuns la urgențe ...

În Marea Britanie 92% dintre companiile care au testat formatul cu patru zile lucrate în loc de cinci, fără modificarea programului, intenționează să continue, în timp ce 30% au decis că îl vor adopta definitiv, potrivit RRA.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private