Sari la conținut

Conversația halucinantă între Visarion Alexa și o enoriașă: „Te știu de când erai mică. Sunt ca plastelina în mâinile tale”

Biseica Ortodoxă este zgudită în acest moment de scandalul provocat de Preotul Visarion Alexa acuzat că a agresat sexual mai multe femei de-a lungul timpului.

Preotul este în acest momet pus sub control judiciar, urmând să fie prezentat Parchetului General pentru o percheziție informatică. Procurorii vor, să recupereze din telefonul său discuțiile purtate cu cele care au depus plângere.

O altă plângere vin de la o altă enoriașă a părintelui Visarion ce datează din 2016. Printr-un intermediar, femeia transmite pe Facebook că preotul ar fi sărutat-o – nepotrivit – în colțul gurii, atunci când s-a dus să-i vorbească.

„Tu nu înțelegi că sunt ca plastelina în mâinile tale. Zile întregi mă gândesc la tine. Nu vreau să te tulbur, dar tare mult aș vrea să te văd”, i-ar fi scris Viasrion Alexa enoriașei sale. Din capturi reiese că femeia ar fi încercat să-i atragă atenția că ceea ce spune e greșit, dar insistențele ar fi continuat.

„Iertare, te iubesc, nu ar trebui, știu, dar mi-e tare dor de tine” – i-ar mai fi scris preotul.

Dacă mesajele sunt sau nu adevărate va reieși din percheziția informatică desfășurată la Parchetul General, unde părintele Visarion a fost așteptat miercuri, dar unde nu s-a prezentat.

O femeie a scris pe o rețea de socializare că în cazul ei, „abuzul a fost viol”.

Iar o altă tânără a povestit pentru Știrile PRO TV că a observat o purtare nepotrivită a preotului respectiv când a mers la biserică pentru spovedanie. Plasat sub control judiciar și cu interdicția de a mai sluji, părintele Visarion a mers miercuri la secția de poliție, dar a găsit-o… închisă.

Tânără spovedită de preotul Visarion: „Era vară, eram îmbrăcată într-o rochie lungă, la final m-a luat în brațe și n-am simțit-o ca pe o îmbrăţişare părintească sau ca pe una a unui preot, am simțit o îmbrățișare care nu s-a dus cumva mai sus sau mai jos de posterior, dar cu mâini cuprinse pe corpul meu, mai ferme decât trebuia să fie.”

Este mărturia unei tinere care a mers să i se spovedească preotului Visarion după ce l-a văzut la televizor și i-a plăcut cum vorbea. Fata ne-a spus că a intrat la bănuieli după prima vizită, însă a crezut că interpretează greșit semnele din cauza stării emoționale în care se afla. Așa că a mers și la a doua spovedanie.

Altă tânără spovedită de preotul Visarion: „același gen de strângeri, de pipăit”

Tânără spovedită de preotul Visarion: „M-a îmbrățișat, m-a pupat pe frunte, apoi s-a depărtat de mine și mi-a zis: vai, dar ce slabă ești! Vai, dar cum arăți. Trebuie să mănânci. Și iar m-a luat în brațe, și acea îmbrățișare din nou a fost cu același gen de strângeri, de pipăit, care nu duceau către o îmbrățișare normală.”

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel