marți, octombrie 4, 2022

Copii puși în pericol de părinți. Frica de o explozie nucleară a pus stăpânire pe părinți. Au început să le administreze copiilor pastile cu iod fără recomandarea medicilor. În acest context, medicul Monica Pop trage un semnal de alarmă.

Monica Pop explică de ce nu trebuie să dăm copiilor pastile cu iod după ureche.

Potrivit medicului oftalmolog, românii nu au grijă de sănătatea lor. Românii nici măcar nu citesc indicațiile medicale. Dacă iei pastile cu iod și nu este nevoie se produce un dezechilibru hormonal.

Te-ar mai interesa: Semne că ai rezistență la insulină. Motivul ascuns...

Dr. Monica Pop: ”Este un act criminal să dai copiilor așa ceva”

Apelul vine după ce mai multe farmaciste i-au semnalat că unele persoane invocă tot felul de scuze pentru a mai face rost de câteva tablete în plus, de frica unui dezastru nuclear.

”Din păcate românii nu au grijă de sănătatea lor. Românii nici măcar nu citesc indicațiile medicale. Dacă iei pastile cu iod și nu este nevoie se produce un dezechilibru hormonal.
Domnul ministru a spus clar că aceste pastile se iau doar în caz de accident nuclear.

Părinții dau pastile copiilor fără să se consulte cu medicii. Nimeni nu trebuie să ia acum pastile cu iod, ci doar în caz de accident nuclear. Pentru unii români profilaxie înseamnă să ia pastile când le primesc.

Te-ar mai interesa: Octavian Jurma: Pandemia nu s-a terminat! Valul 7 ...

Sunt multe situații în care oamenii când aud de un medicament merg și îl iau fără să știe dacă este sau nu într-adevăr nevoie de el. Este un act criminal să dai copiilor pastile cu iod preventiv” aconchis  Monica Pop la Antena 3.

De ce sunt recomandate pastilele cu iod în caz de risc nuclear?

Iodul stabil „blochează” intrarea iodului radioactiv în organism, considerat a fi unul dintre cele mai cancerigene elemente eliberate în timpul unui accident nuclear. De fapt, atunci când este inspirat, iodul radioactiv provoacă rapid leziuni celulare care duce la disfuncția tiroidiană.

Te-ar mai interesa: Ce spune culoarea ochilor despre tine și de ce och...

Specialiștii subliniază că „luarea de tablete stabile de iod protejează tiroida de iodul radioactiv care ar putea fi eliberat în mediu. Tiroida va absorbi iodul stabil până la saturare și, prin urmare, nu va mai putea asimila iodul radioactiv care poate fi inhalat sau ingerat”. Și precizează că „aceste comprimate de iod trebuie administrate în situație de accident și numai la indicațiile autorităților”.

Te-ar mai interesa: Ai observat modificări în vorbire și voce? Atenție...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private