vineri, iunie 2, 2023

Copii ruși bolnavi de cancer, în stadiu terminal, forțați să facă propagandă în favoarea războiului. Care este, de fapt, semnificația literei „Z”, simbolul invaziei rusești în Ucraina

În vremuri tulburi, se întâmplă evenimente la fel de neexplicabile, oamenii par că își pierd busola și fac lucruri care ies din sfera umanității.

În contextul războiului cu Ucraina, există cetățeni ruși care vor să își arate sprijinul pentru armata țării lor într-un mod nefiresc.

Te-ar mai interesa: Eliminarea acidului uric. Alimente și băuturi reco...

Război în Ucraina | Moment tulburător! Un sportiv din Rusia a venit pe podium cu litera Z pe piept, chiar în fața rivalului din Ucraina! Ce reprezintă semnul Z de pe echipamentul

Litera „Z”, simbolul invaziei rusești în Ucraina, a fost afișată de multe ori de civili. A apărut pe pancarte, la manifestații de susținere a politicii lui Vladimir Putin, inclusiv la cele din Serbia, a fost purtată de gimnaștii Ivan Kuliak și Svetlana Horkina iar politicieni și ”influenceri” pro-Kremlin, printre care fosta agentă Maria Butina, au afișat-o pe haine.

Mulți șoferi ruși și-au pus autocolante cu un ”Z” alb pe mașini; iar magazinul online al rețelei de televiziune Russia Today, controlată de Kremlin, vinde tricouri cu acest simbol la prețul de 1.190 de ruble (mai puțin de 40 de lei, la momentul scrierii acestui articol).

Te-ar mai interesa: Prof. dr. Leon Dănăilă: “Adevărata maladie Alzheim...

Copii ruși bolnavi de cancer, în stadiu terminal, forțați să facă propagandă în favoarea războiului

Cu toate acestea, un fapt ieșit din comun s-a petrecut într-un centru medical din Rusia, unde copiii bolnavi de cancer în stadiu terminal au fost aliniați pentru a forma litera „Z”, în semn de sprijin față de invadarea Ucrainei, potrivit Sky News.

Inițiativa i-a aparținut lui Vladimir Vavilov, directorul unei organizații de caritate împotriva cancerului și care conduce acest centru medical din orașul Kazan. Pentru a forma litera Z, copiii și mamele lor au fost scoși în curtea centrului medical, în zăpadă.

Te-ar mai interesa: Oboseala persistentă poate fi un semn al bolilor d...

Litera Z a devenit un simbol de propagandă care arată sprijinul pentru președintele rus Vladimir Putin și pentru invadarea Ucrainei.

„Au participat pacienții noștri și întreaga echipă, aproximativ 60 de oameni în total”, a spus el, potrivit unei postări pe site-ul centrului medical.

„În mâna stângă am ținut pliante cu steaguri ale LPR, RPD (regiunile separatiste din estul Ucrainei Lugansk și Donețk), Rusiei și Tatarstanului și ne-am strâns pumn mâna dreaptă”.

Te-ar mai interesa: Laptele este mai hidratant decât apa. Studiu surpr...

Fotografia a fost realizată cu o dronă și a fost postată pe site-ul web al unității medicale.

Gimnastul rus Ivan Kuliak spune cum i-a venit ideea de a pune litera "Z" pe echipament - HotNews.ro

Care este semnificația literei „Z”, simbolul invaziei rusești în Ucraina

Cu toate că litera Z a devenit o emblemă a invaziei rusești în Ucraina, originile simbolului rămân un mister. Există, însă, mai multe teorii avansate de diverși analiști, în special ținând cont de faptul că litera Z nu există în alfabetul chirilic rus.

Potrivit The Guardian, analiștii și experții militari au observat pentru prima dată litera Z pictată manual pe tancurile și camioanele militare rusești mobilizate la granița cu Ucraina, pe 19 februarie. Încă de atunci experții occidentali au avut diverse variante cu privire la semnificația simbolului.

Te-ar mai interesa: Pacientă cu dureri insuportabile, amenințată de me...

Litera Z a fost reperată pe mai multe echipamente militare, odată cu invazia Ucrainei de către armata rusă. Însă, în același timp, au fost observate și alte simboluri și litere, între care O, X, A și V. Literele erau de obicei încadrate în pătrate, triunghiuri sau alte forme geometrice, pictate și ele manual.

Există o teorie acceptată de majoritatea experților militari, conform căreia simbolurile au fost aplicate în funcție de zonele în care erau staționate trupele ruse, iar Z ar putea fi un simbol pentru „Zapad” (vest).

Unii experți militari ruși pro-Kremlin au speculat că litera Z reprezintă numele președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, iar litera V – Vladimir Putin.

Ministerul rus al Apărării nu a comentat nicio teorie. În schimb, a postat pe canalul de Instagram că Z înseamnă „Za pobedu” (pentru victorie) și V reprezintă „puterea adevărului”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private