Sari la conținut

Copiii mor subit, fără o cauză aparentă. 138 de cazuri în 6 luni

Spitalizare copil
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Sistemul sanitar din Grecia este în alertă. Tot mai mulți copii mor subit, fără o cauză aparentă. În șase luni, autoritățile au anunțat 138 de cazuri.

Copiii mor subit, fără o cauză aparentă. 138 de cazuri în 6 luni

În urmă cu aproape o lună, presa din Grecia relata despre cazul unei fetițe de trei ani care a murit la spitalul Ippokratio din Salonic. Părinții au decis să-i cheme în instanță pentru a investiga posibilitatea unei erori medicale, potrivit tovima.gr.

La scurt timp, tot la Salonic, un băiat a fost internat la Ippokratio cu convulsii, febră mare, dificultăți de respirație și hiperpnee. În ciuda eforturilor medicilor, copilul a murit în ambulatoriu și nu a avut timp să fie internat.

Lista tragică nu se oprește aici. O fetiță de 12 ani a murit în somn, la începutul săptămânii, tot în Salonic.

Părinții sunt devastați și  încearcă să înțeleagă ce s-a întâmplat. Părinții spun că era un copil foarte sănătos, care a fost supus examinărilor medicale în fiecare an, menționând totodată că în urmă cu trei luni fata a fost la un cardiolog.

Medicul legist care a finalizat autopsia raportează insuficiență cardiacă, dar nu poate vorbi încă despre cauzele care au dus la rezultatul tragic. Ea afirmă că examinările toxicologice și histologice vor dezvălui informații despre modul în care a avut loc decesul.

Autopsia-necropsia   nu au scos la iveală dovezi

„Nici autopsia la domiciliu, nici autopsia-necropsia care a fost efectuată nu au scos la iveală dovezi ale modului în care a avut loc moartea copilului. Din examinarea histologică și toxicologică care va fi efectuată vor ieși concluzii clare”, spune medicul legist al Universității Aristotel din Salonic, Lida Kovatsi.

În ciuda faptului șocant că trei copii au dispărut brusc în același oraș în aceeași lună, din păcate, decesele minorilor din Grecia au fost în centrul anchetatorilor în ultimii ani, ELSTAT publicând date detaliate pe săptămână și lună.

138 de copii decedați în șase luni

Datele ELSTAT arată că în 2020 au murit 33 de copii cu vârsta cuprinsă între 5-9 ani, iar în 2021 alți 37 de copii.

37 de copii cu vârsta cuprinsă între 10-14 ani au decedat în 2020 și 43 în 2021.

În total, așadar, în 2020 au murit 70 de copii cu vârsta cuprinsă între 5-15 ani, în timp ce în 2021 80 de copii.

În acest an, au decedat 138 de copii și adolescenți cu vârste între 0 și 19 ani, cei mai mulți aparținând grupei de vârstă 0-4 ani (82 de decese).

La lotul de 5-9 ani se înregistrează 12 decese, alte 11 la copiii de 10-14 ani și 33 la lotul de adolescenți 15-19 ani.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: