Sari la conținut

Copil dorit și făcut cu multe eforturi, ajuns pe ușile orfelinatului după ce mama a descoperit minciuna tatălui biologic. TU ce ai fi făcut în locul ei?

bebelus
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Părinții de același sex ar putea concepe copii folosind celulele pielii

O japoneză și-a dat copilul pentru adopție și l-a dat în judecată pe donatorul de spermă după ce a aflat că acesta a mințit cu privire la starea lui civilă, etnia și studiile sale.

Femeia, care a fost identificată doar ca o femeie de 30 de ani din Tokyo, a spus că ea și soțul ei au vrut să încerce să aibă un al doilea copil, dar au început să caute un donator de spermă printr-un site de schimb de membri (SNS) după ce au descoperit că el avea o afecţiune ereditară.

Donatorul a spus că este singur, japonez și a absolvit o universitate de top

Femeia a găsit pe rețelele de socializare un donator de spermă în vârstă de 20 de ani, care a susținut că a absolvit una dintre cele mai bune universități din Japonia și că este japonez. I-a spus femeii că este singur.

Femeia și donatorul au întreținut relații intime de 10 ori pentru a rămâne însărcinată, iar în iunie 2019 ea a rămas însărcinată cu succes, a informat Tokyo Shimbun. Cu toate acestea, ea a descoperit mai târziu că donatorul era de fapt un cetățean chinez care era căsătorit și nu a absolvit Universitatea din Kyoto, așa cum a susținut el.

Când a aflat aceste informații, era prea târziu pentru a efectua un avort și a născut copilul, care este acum în grija unei instituții de îngrijire a copiilor din Tokyo.

Femeia îl dă acum în judecată pe donator pentru aproximativ 330 de milioane de yeni (2,8 milioane de dolari) pentru suferință emoțională, susținând că donatorul i-a dat informații inexacte doar pentru a întreține raporturi intime cu ea.

Piața neagră a spermei din Japonia

În Japonia, donările de spermă sunt practic nereglementate. Întreaga țară are o singură bancă comercială de spermă și inseminarea artificială de către un donator – o procedură care implică introducerea spermei în uterul unei persoane – este limitată doar la cuplurile căsătorite, excluzând astfel femeile singure și cuplurile LGBTQ. Chiar și pentru cei eligibili, sunt doar 12 spitale din întreaga țară oferă un astfel de tratament de fertilitate.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel