
Ce boli riscă al tău copil dacă folosește tehnologia în exces. Unde duce abuzul de gadgeturi

Ce boli riscă al tău copil dacă folosește tehnologia în exces. Unde duce abuzul de gadgeturi
Astăzi este aproape imposibil ca un copil să nu aibă la dispoziție fie televizorul, tableta, telefonul mobil sau laptopul. Mai grav este că vârsta de la care copiii le utilizează este din ce în ce mai mică. Specialiștii susțin că dacă copilul este expus gadgeturilor mult timp, nu este controlat și nu are un timp limitat de petrecere în fața lor este expus multor afecțiuni.
Te-ar mai interesa: Prof. Vlad Ciurea: Efectele miraculoase asupra org...
De exemplu, susțin psihologii, cei mici pot avea în timp afecțiuni ale ochilor, insomnie, obezitate, agresivitate. Mai mult pot dezvolta o dependență destul de periculoasă de lumea virtuală. O multitudine de studii arată ca utilizarea în mod frecvent a acestor aparate afectează starea emoțională, socială, educațională a unui copil.
“Într-o societate tot mai înclinată spre utilizarea tehnologiei este greu să ne oprim copiii din a o folosi de timpuriu în dezvoltarea lor. Fie că atunci când sunt mici îi lăsăm în fața televizorului, fie că atunci când mai cresc cedăm rugăminților lor și presiunii sociale și le cumpărăm cele mai noi dispozitive electronice aceste elemente reprezintă un factor de risc în dezvoltarea lor. În cazul în are ne referim la prima situație, putem avea de-a face cu situații în care limbajul copilului ținut prea mult timp în fața televizorului întârzie să apară și totodată apare o întârziere în dezvoltare globală. Copilul învață din interacțiunea directă nu dintr-o expunere de genul unui “monolog pe internet”. Iar dacă ne referim la ce-a de-a doua situație, în funcție de anumiți factori psihosociali adolescentul poate vedea în tehnologie un refugiu confortabil ce îi va oferi tot ce are nevoie într-un mod predictibil fără a fi nevoit să înfrunte provocările imprevizibile ale unei societăți clasice. În ambele cazuri interacțiunea cu adulții, familia, prietenii reprezintă cel mai bun tratament și nu trebuie să uităm că un copil trebuie învățat să interacționeze de adulții din jurul lui prin exemple sănătoase”, ne-a explicat psihologul Alex Ștefan.
Te-ar mai interesa: Leguma care îți îmbunătățește nivelul de zahăr din...
Iată 9 pericole la care este supus copilul când utilizează gadgeturile în exces:
Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.
Urmăriți Doctorul Zilei și pe Google News.
Ne puteti de asemenea urmari si pe Telegram.