duminică, septembrie 19, 2021

Unul dintre românii care s-au reinfectat cu noul coronavirus și care apoi s-a vindecat a devenit primul donator de plasmă din județul Buzău.

A doua zi după ce a fost declarat sănătos, bărbatul s-a și

prezentat la Centrul de Transfuzie Sanguină, potrivit postului de radio Radio România Actualități.

La începutul lunii aprilie, primii doi români se reinfectau cu COVID-19. Sunt doi veri din județul Buzău, de 46, respectiv 29 de ani. După însănătoșire și aproape 2 luni de carantină și spitalizare la București și Râmnicu Sărat, tânărul de 29 de ani s-a prezentat la Centrul de Transfuzie Sanguină din Buzău pentru a dona plasmă, cu care pot fi vindecați alți trei bolnavi în stare gravă.

Adriana Crăziun, directorul CTS Buzău: Și-a dorit să facă asta și am inaugurat aparatul pe el. Noi am validat

plasma din punct de vedere al analizelor care se fac la orice pungă de sânge în centrele de transfuzii, după care o să plece probele la București pentru testările suplimentare, care nu se pot face decât la laboratorul de referință de la Institutul de Hematologie din București. Probabil, până la sfârșitul săptămânii vom avea rezultatele și vom stoca această plasmă. Sperăm să nu avem nevoie.

Adriana Crăciun menționează că se poartă discuții cu alte patru persoane vindecate și care vor să doneze plasmă, însă orice buzoian vindecat de COVID-19 poate dona plasmă pentru a salva la un  moment dat

viața unui seamăn aflat în situație critică din cauza noului coronavirus.

Ultimele stiri