vineri, iulie 1, 2022

Analiza recuperării pacienților după ce au trecut prin infecția provocată de noul coronavirus este una importantă pentru a înțelege mai bine consecințele acestei boli. Profesorul Kosta Kostov a explicat că virusul SARS-CoV-2 afectează toate organele, nefiind identic cu virusul gripal. Pneumologul bulgar consideră că, tocmai din această cauză, există „Covid-ul de lună durată”, cu simptome care persistă foarte mult.

Te-ar mai interesa: Dieta cu ouă fierte și portocale. Scapi de kilogra...

Coronavirusul afectează organele

„Noul coronavirus este foarte neobişnuit din punctul de vedere al evoluţiei clinice, care este uneori neaşteptată, pentru că sunt afectate toate organele şi sistemele. Vorbim deja despre COVID-19 de lungă durată, aşa cum a fost denumit „long COVID”, cu simptome care persistă.

Coronavirusul încearcă „să scape”, pentru că noi ne vaccinăm. Mutaţia poate fi semnificativă din punct de vedere clinic sau nesemnificativă. Aceasta este semnificativă atunci când infectează oamenii mai des şi provoacă o evoluţie mai severă a bolii”, a comentat prof.Kostov, potrivit Rador.

Te-ar mai interesa: Dietă Lidia Fecioru. Cum a topit 30 de kilograme: ...

Medic pneumolog. Este obligatoriu să se pună accentul asupra recuperării post-COVID

Pneumologul bulgar a remarcat faptul că din ce în ce mai mulţi pacienţi suferă de „long COVID”, fiind afectaţi săptămâni întregi de consecinţele pe termen lung ale infecţiei cu virusul SARS-CoV-2.

„Aceste persoane o varietate de simptome, nu numai pulmonare, ci şi cardiace, probleme cu sistemul nervos şi tulburări psihogene. În Bulgaria, este obligatoriu să se pună accentul asupra recuperării post-COVID. Vaccinul protejează 100% de o evoluţie severă a bolii, probabil că ne va putea proteja şi de consecinţele severe ale coronavirusului”, a mai spus specialistul bulgar în pneumologie.

Te-ar mai interesa: HOROSCOP 1 iulie: Trei zodii încep luna cu vești e...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private