marți, iunie 6, 2023

Ministerul Sănătății saudit a anunțat patru noi decese de persoane infectate cu coronavirusul MERS, ceea ce ridică la 121 numărul victimelor de la apariția bolii, în 2012, în Arabia Saudită.

Două femei în vârstă de 65 și 45 de ani au decedat la Riad marți, a precizat ministerul miercuri seară, pe site-ul pe care l-a dedicat acestei infecții. O femeie de 70 de ani și un bărbat de 60 de ani au decedat luni și, respectiv, marți la Jeddah, oraș portuar din vestul Arabiei Saudite, iar numărul total de infecții a ajuns la 449, potrivit aceluiași site.

Te-ar mai interesa: Secrete de slăbit în funcție de vârstă. Ce regim a...

Coronavirusul MERS implică un grad mai mare de mortalitate însă este mai puțin contagios decât virusul responsabil de Sindromul respirator acut sever (SRAS), care a ucis aproape 800 de persoane pe plan mondial în 2003. Ca și acesta, provoacă o infecție la plămâni, iar persoanele afectate manifestă febră, tuse și dificultăți respiratorii. Spre deosebire de SRAS, el generează și probleme renale.

În prezent nu există niciun tratament preventiv împotriva MERS, potrivit sursei citate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private