vineri, iunie 18, 2021

Patru cercetători germani de la Institutul de Igienă și Medicină a Mediului de la spitalul universitar din Greifswald, Germania, au descoperit că noul coronavirus poate rezista și poate rămâne contagios

pe suprafețe mai mult de o săptămână. Cel puțin 4 sau 5 zile, maxim o săptămână în condiții favorabile, adică temperaturi scăzute și umiditate ridicată, potrivit Il Giornale, citat de Rador.

Cercetările profesorului Günter Kampf, publicate în ”Journal of Hospital Infection”, revoluționează orientările Organizației Mondiale a Sănătății, care până acum au respins această ipoteză. Aşa cum subliniază şi cotidianul Il Messaggero, este vorba de o „revizuire” a studiilor anterioare efectuate pe diferitele tipuri de agenți patogeni ai aceleiași familii: Mers, Sars și Hcov.

Potrivit cercetătorilor,

noul coronavirus s-ar comporta la fel ca ceilalți și, prin urmare, ar avea o capacitate de supraviețuire și o eficacitate infecțioasă care durează până la nouă zile pe suprafețe precum sticla, plasticul sau metalul. Prin urmare, în opinia specialiștilor, trebuie să se acorde o atenție mai mare „mânerelor, butoanelor, paturilor, noptierelor”. Adică toate elementele care pot fi atinse de pacienți și care pot deveni un vehicul al infecției.

Pentru a reduce riscul ca suprafețele să devină un vehicul de contractare a pneumoniei care provine din China, igiena este fundamentală, iar suprafeţele

cu care intrăm în contact trebuie dezinfectate continuu cu produse biocide.

Cu trecerea timpului, virusul devine mai puțin eficient, iar cantitatea prezentă pe suprafețe nu ar fi suficientă pentru a contracta boala, precizează expertul Fabrizio Pregliasco. Prin urmare, specialistul avertizează că „principala modalitate” de transmitere a coronavirusului rămâne „contactul”.

Ultimele stiri

Parteneri