Home » Medicamente & prospecte » Corsodyl mouthwash mint, 300ml...

Corsodyl mouthwash mint, 300ml

– Cititi cu atentie intregul prospect deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.

– Acest medicament se poate elibera si fara prescriptie medicala pentru ca dumneavoastra sa va tratati o afectiune usoara  fara ajutorul medicului. Totusi, pentru a obtine cele mai bune rezultate trebuie sa utilizati medicamentul Corsodyl Mint Mouthwash cu atentie.

– Pastrati acest prospect. Este posibil sa aveti nevoie sa-l recititi.

– Daca aveti nevoie de mai multe informatii sau sfaturi intrebati medicul stomatolog sau farmacistul.

– Daca simptomele nu dispar sau se inrautatesc dupa 5 zile este necesar consult medical.

 

 

 

Ce contine ambalajul?

Cutie cu un flacon din polietilena tereftalat (PET) a 300 ml solutie bucofaringiana, insotit de o masura dozatoare marcata cu o linie care indica volumul de 10 ml.

 

Ce este apa de gura Corsodyl Mint Mouthwash?

Substanta activa este digluconat de clorhexidina 0,2 g sub forma de digluconat de clorhexidina solutie 1 g.

Apa de gura contine de asemenea,  excipienti: etanol (96%), ulei de ricin polioxilhidrogenat, sorbitol 70%, ulei de menta LH 5684, apa purificata.

 

Cine produce apa de gura Corsodyl Mint Mouthwash?

Producatorul:

Glaxo SmithKline Consumer Healthcare, Marea Britanie.

Glaxo SmithKline Liquides Industrie, Franta

 

Detinatorul APP:

GLAXOSMITHKLINE CONSUMER HEALTHCARE, GLAXOSMITHKLINE EXPORT LTD.

Brentford, TW8 9GS, Marea Britanie

 

Cum actioneaza apa de gura Corsodyl Mint Mouthwash?

Substanta activa, clorhexidina gluconat este cunoscuta ca avand actiune antimicrobiana. Aceasta inseamna ca distruge o varietate larga de bacterii, fungi, si unele virusuri care produc inflamatia si infectia cavitatii bucale.

 

Pentru ce este indicata apa de gura Corsodyl Mint Mouthwash?

Apa de gura Corsodyl Mint Mouthwash este utilizata pentru combaterea placii bacteriene la nivelul dintilor si gingiilor. Este indicata pentru tratamentul si profilaxia gingivitei, care produce inrosirea, inflamarea si uneori sangerarea gingiilor. Alte utilizari includ: mentinerea igienei cavitatii bucale in situatiile in care periajul dentar nu este posibil (de exemplu, dupa chirurgia dentara), contribuind la procesul de vindecare post-chirurgicala, la tratamentul ulcerelor bucale, a stomatitei de proteza (infectia/inflamatia cavitatii bucale determinate de proteza) si a aftelor bucale. Aceste ultime doua afectiuni sunt determinate de o ciuperca numita Candida albicans care conduce la aparitia unor puncte albe la nivelul cavitatii bucale sau de roseata sub proteza.

 

Verificati inainte de a utiliza acest medicament

Nu utilizati apa de gura Corsodyl Mint Mouthwash daca ati avut o reactie alergica la acesta sau la componentele mentionate. Corsodyl Mint Mouthwash nu trebuie administrat la copii sub 6 ani.

 

Puteti sa utilizati Corsodyl Mint Mouthwash impreuna cu alte medicamente?

Clorhexidina este incompatibila cu agentii anionici.

 

Daca sunteti insarcinata sau alaptati

Puteti utiliza apa de gura Corsodyl Mint Mouthwash daca sunteti insarcinata sau alaptati. Totusi, trebuie sa utilizati cu precautie orice produs medicamentos in cursul sarcinii si sa discutati inainte cu medicul, stomatologul sau farmacistul dumneavoastra.

 

Puteti  sa  conduceti  vehicule  sau  sa  folositi  utilaje  in  timp  ce  utilizati  Corsodyl  Mint Mouthwash?

Nu au fost raportate sau nu sunt cunoscute efecte asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

 

Cum sa utilizati apa de gura Corsodyl Mint Mouthwash?

Corsodyl Mint Mouthwash este un medicament pentru uz extern, numai la nivelul cavitatii bucale. Aceasta inseamna ca trebuie sa utilizati apa de gura numai la nivelul cavitatii bucale si sa incercati sa nu o inghititi.

Daca va curatati dintii prin metoda obisnuita, ar trebui sa va periati dintii inainte de a utiliza Corsodyl Mint Mouthwash apa de gura (clatindu-va bine inainte de a utiliza apa de gura) sau intr-un moment diferit al zilei.

Clatiti-va gura de doua ori pe zi, timp de 1 minut cu 10 ml apa de gura (pana la linia marcata in interiorul capacului). Daca sunteti supus unei proceduri chirurgicale, clatiti-va inainte de interventie, conform instructiunilor stomatologului dumneavoastra.

Trebuie sa utilizati apa de gura pentru o perioada de timp adecvata, conform instructiunilor de utilizare din acest prospect sau recomandarilor stomatologului dumneavoastra. Pentru tratament gingiilor rosii inflamate sau sangerande (gingivita) ar trebui sa folositi apa de gura timp de o luna. Veti avea nevoie de doua flacoane. Pentru ulcere bucale, stomatita de proteza si afte, continuati sa utilizati apa de gura inca doua zile dupa ce au disparut manifestarile, pana la maximum o luna. In cazul stomatitei de proteza, de asemenea ar trebui sa va curatati proteza si apoi sa o lasati in apa de gura timp de 15 minute de doua ori pe zi.

Daca manifestarile persista dincolo de perioada maxima recomandata pentru aplicarea apei de gura, opriti utilizarea acesteia si adresati-va medicului dumneavoastra sau stomatologului

Feriti contactul cu ochii sau urechile. Daca apa de gura intra in contact cu ochiul in mod accidental, spalati imediat cu multa apa.

 

Ce trebuie sa stiti in cazul in care inghititi Corsodyl Mint Mouthwash

Daca inghititi in mod accidental, este improbabil sa prezentati reactii adverse. Totusi, este bine sa va adresati stomatologului, medicului sau farmacistului, daca inghititi mai mult decat doza de 10 ml recomandata pentru clatirea cavitatii bucale.

Pentru informatii suplimentare in privinta dozelor si a modului de administrare, adresati-va medicului.

 

Corsodyl Mint Mouthwash vi se potriveste?

Cand utilizati apa de gura, puteti constata modificari de culoare la nivelul limbii. Acestea vor dispare la incetarea aplicarii apei de gura. De asemenea, puteti constata modificari de culoare ale dintilor, coroanelor dentare sau a protezelor. Aceste modificari de culoare nu sunt permanente, fiind determinate de  reactia  dintre  clorhexidina si  colorantii naturali din  alimente si  bauturi. Acest fenomen poate fi prevenit prin periajul zilnic cu o pasta de dinti normala si prin clatirea minutioasa cu apa inainte de utilizarea apei de gura. In cazul protezelor, va fi nevoie sa utilizati un produs de curatat adecvat in asociere cu mentinerea protezei in apa de gura, asa cum a fost aratat mai sus. In unele cazuri, aceasta modalitate de curatare a dintilor si a protezelor nu va fi suficienta pentru a indeparta complet petele si va trebui sa solicitati sprijinul dentistului. Daca aveti plombe de culoare alba, se recomanda sa va adresati stomatologului sau medicului, inainte de a utiliza acest produs. Uneori, stomatologul nu  va putea sa  curete in mod adecvat aceste plombe, mai ales daca au suprafete sau muchii rugoase sau dupa utilizarea prelungita a apei de gura. Ar putea fi necesara inlocuirea acestor plombe. Daca nu puteti sa va periati dintii in mod adecvat, de exemplu daca aveti o punte sau purtati o proteza, puteti solicita stomatologul sa le curete dupa finalizarea tratamentului cu apa de gura.

Cand incepeti aplicarea apei de gura, puteti constata de asemenea, ca alimentele au un gust neobisnuit sau ca aveti o senzatie de arsura la nivelul limbii. De obicei, acest efect se atenueaza pe masura ce continuati tratamentul cu apa de gura.

Ocazional, se poate produce descumarea mucoasei bucale in cursul tratamentului. In acest caz, diluati cantitatea apei de gura utilizata, cu o cantitate egala de apa si amestecati bine inainte de aplicare. Aceasta ar trebui sa va permita sa continuati tratamentul fara probleme.

Ocazional, se poate produce inflamatia glandelor salivare la nivelul obrajilor in cursul tratamentului. Inflamatia dispare atunci cand tratamentul este intrerupt.

Ocazional, se poate produce o eruptie pruriginoasa. Sunt cunoscute, insa extrem de rare reactiile alergice generalizate (inclusiv tulburari respiratorii) la substanta activa. Daca sunteti ingrijorat de aceste manifestari sau daca se produc alte efecte neobisnuite, intrerupeti tratamentul si adresati-va stomatologului, medicului sau farmacistului.

 

Alte informatii

Nu inalbiti tesaturile care au fost in contact cu apa de gura pentru ca pot apare pete maronii.

Datorita prezentei uleiului de ricin polioxilhidrogenat in compozitia produsului, pot apare tulburari gastrice si diaree. Datorita prezentei sorbitolului in compozitia produsului: daca sunteti cunoscut cu intoleranta la unele zaharuri, adresati-va medicului dumneavoastra inainte de a lua acest medicament.

 

Produsul contine etanol 96%.

 

Unde trebuie sa pastrati apa de gura Corsodyl Mint Mouthwash

 

Apa de gura va fi pastrata la o temperatura sub 25°C si nu va fi utilizata dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj

 

Nu uitati: Nu lasati medicamentele la indemana copiilor

 

Cum puteti afla mai multe despre Corsodyl Mint Mouthwash ?

In acest prospect nu sunt prezentate toate informatiile despre acest produs. Daca dupa citirea prospectului mai aveti intrebari sau daca aveti nelamuriri, adresati-va medicului, sau farmacistului.

 

Data ultimei verificari a prospectului

Iunie, 2005